Кошмарното начало на годината за американския самолетостроителен гигант Boeing все

...
Кошмарното начало на годината за американския самолетостроителен гигант Boeing все
Коментари Харесай

Нова авария във въздуха и мъртъв свидетел: Какво още ще се случи на Boeing

Кошмарното начало на годината за американския самолетостроителен колос Boeing от ден на ден прилича свободно рухване - в рамките безусловно на часове първо излязоха информации за нов случай във въздуха с ранени пасажери, а по-късно компанията беше забъркана в престъпен сюжет, откакто главен очевидец по дело против нея беше открит мъртъв.

Това се случва на фона на продължаващото следствие за аргументите подробност от фюзелажа на цялостен с пасажери 737 Max да се откърти в полет и по този начин да заплаши живота на десетки хора. Boeing са под голям напън от страна на управляващите след открити проблеми с качеството на създаваните от компанията самолети и това съществено се отразява на пазарното ѝ показване.
 Поредна рецесия за Boeing: Служители желаят 40% нарастване на заплатите
Поредна рецесия за Boeing: Служители желаят 40% нарастване на заплатите

И са подготвени да стачкуват

Ако би трябвало да бъдем прецизни - приказваме за една поевтиняла с 40 милиарда $ компания. До началото на тази седмица.

Най-новият случай е със 787 Dreamliner на LATAM. По време на полет от Австралия до Нова Зеландия машината ненадейно се е сринала във въздуха. Пътници описват пред CNN, че хора безусловно са " летели " из салона. В резултат 50 души получиха здравна помощ, а 12 са в болница. Според водача за миг машината е станала изцяло неуправляема.

Авиокомпанията проверява " техническия случай ", като Boeing също събират информация.

Междувременно, в Чарлстън беше намерено тялото на 62-годишния Джон Барнет - някогашен дълготраен управител по качеството самолетостроителя, който по-рано разкри информация за евентуални проблеми с индустриалните стандарти.
 Билетите на Ryanair може да нарастнат поради... Boeing
Билетите на Ryanair може да нарастнат поради... Boeing

Авиопроизводителят се бави с доставките на самолети

През 2019 година, след пенсионирането си, той описа пред редица медии, че поради напън за извършване на периодите, в самолетите са вграждани елементи с незадоволително високо качество - в това число при спешните кислородни маски. Барнет водеше и каузи против Boeing, като той е бил в Чарлстън точно по отношение на чуване по едно от тях.

Според полицията той е бил открит с огнестрелна рана в автомобила си на паркинга на хотела. За момента гибелта на Барнет се проверява като самоубийство, само че околните му не виждат аргументи той да посегне на живота си.
 Отговорният за 737 MAX (най-накрая) напуща Boeing
Отговорният за 737 MAX (най-накрая) напуща Boeing

За 18 години в компанията, Ед Кларк се издигна до поста на вицепрезидент

На фона на всичко това, продажбите на Boeing през февруари леко " отскачат " от пагубния януари с 15 поръчани самолета за месец. Това, обаче, продължава да е доста по-слабо показване спрямо упованията.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР