Кошмарно прибиране след почивката за родните шофьори. Километрични опашки бавят

...
Кошмарно прибиране след почивката за родните шофьори. Километрични опашки бавят
Коментари Харесай

Километрични опашки на „Калотина” и „Маказа” заради гастербайтерите

Кошмарно прибиране след почивката за родните водачи. Километрични опашки бавят прибиращите се от Гърция, както и тези, влизащи през Сърбия.

Стотици коли чакат сега на сръбско-българската граница при Граничния контролно-пропускателен пункт „ Калотина”. Опашката е няколко километра от сръбската страна - от граничния пункт съвсем до началото на автомагистралата за Ниш, оповестява NOVA.

Причина за опашката е обичайният годишен поход на гастарбайтерите. От страните на Запад те пътуват към Турция, като пътят им минава през България. Очаква се напорът по двата пункта по трасето „ Калотина” - Свиленград да продължи няколко седмици.

Особено затруднено ще е придвижването през почивните дни, когато към гастарбайтерите се причисляват пътуващите българи към и от прилежаща Сърбия.

Километрична опашка от коли се образува и от гръцка страна преди граничния пункт "Маказа ", оповестява "24 часа ".

По данни на Министерство на вътрешните работи трафикът на българо-македонската граница е естествен на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. На българо-турската граница на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево и на Граничен контролно-пропусквателен пункт Лесово трафикът е натоварен на излаз за товарни коли. На българо-румънската граница трафикът е натоварен на вход и на излаз за леки коли.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР