Кошмарът в карловското село Розино продължава. Ромите от фамилия Скендерови

...
Кошмарът в карловското село Розино продължава. Ромите от фамилия Скендерови
Коментари Харесай

Страшилищата, пребили Рогача, пак на война в Розино

Кошмарът в карловското село Розино продължава. Ромите от фамилия Скендерови не стопират да се опасяват за живота си, описаха те пред камерата на БЛИЦ.

Скендерови сами ни потърсиха, с цел да опишат за екшъна преди десетина дни, когато в махалата още веднъж имаше пердах, псувни, набези. Както съобщихме и показахме, една къща бе потрошена, а спопанинът й Иван Атанасов описа пред репортера ни, че снаха му, която била болна, си отишла за няколко дни от боязън, откакто домът й бил атакуван. „ Имаше още живот в нея, само че от стрес си отиде “, сподели Атанасов.

Припомняме, че нападателната фамилия Сребреви, които от години водят война със Скендеровите и с още един жанр, нападнаха преди повече от седмица събратята си. Причината: на Младен Младенов от Скендеровите били срязани гумите на джипа. Той видял на центъра на селото мъжа, който предния ден бил арестуван от полицията поради гумите и го попитал за какво му предизвиква това. Така почнала разпрата, която по-късно прераснала в разгром.

Фамилия Сребреви е доста нападателна, към 40 грамадни мъже са от този жанр постоянно търсят с кого да се скарат и сбият, описаха още Скендеровите. Когато Младен потърсил сметка за срязаните гуми на джипа си, побоят в центъра на Розино се разминал, само че малко по-късно почнал в махалата. Само с помощта на бързата интервенция на полиция и жандармерия е предодвратена следващата покруса.

Преди повече от две години група въоръжени с камъни и колове роми от рода на Сребровите нападнаха и пребиха до гибел предприемача Георги Рогачев-Рогача. След месец в кома той издъхна, а през днешния ден в пандиза за 18 и 19 години са Николай Стоянов-Чичото и племенника му Николай, още веднъж от Сребровия жанр. Тогава братът на жертвата-известният в ъндърграунда Кольо Рогача, беше привикван неведнъж в полицията, с цел да обещае да не потегля на персонална вендета. Събраха се рокери от цялата страна, полицията една ги уварди да не влязат в махалата и да отмъщават за гибелта на предприемача.

Сега войната е потушена, само че напрежението сред войнстващата фамилия и останалите роми в Розино не е спирало. Младен описа пред камерата ни, че предишния ден пред полицията братът на ранения при побоя Асен се е заканила да ги избие, както преди време постъпили с Рогача.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР