Кошер със система за защита, която намалява риска от кражби,

...
Кошер със система за защита, която намалява риска от кражби,
Коментари Харесай

Кошер с ключ срещу крадци - сред иновациите на Пчеломания

Кошер със система за отбрана, която понижава риска от обири, е измежду нововъведенията на интернационалното ревю "Пчеломания " в Добрич. На форума, който е открит от през днешния ден, се показват повече от 70 компании от България, Гърция, Румъния, Сърбия.
За конструирането на кошера от ново потомство оказа помощ дългогодишният опит на пчелари, за които огромен проблем са кражбите, съобщи Велина Иванова, представител на производителя.

По думите й кошерът е подложен на бетонна основа и празен тежи минимум 200 кг. Кошерът се заключва към основата с четири железни шпилки. Ако крадци въпреки всичко посегнат на оборудването със мощ, пчелите стават нападателни и се трансформират в спомагателна осигуровка, разясниха производителите.

На "Пчеломания " се оферират пчеларско съоръжение и инвентар, защитно облекло за пчеларите, центрофуги и микролаборатории за мед, ветеринарни препарати и други. Посетителите могат да избират мед от липа и горски билки, до най-ароматния - от лавандула, както и миксове с лешников, орехов тахан и сусам.

Предизвикателство за пчеларите е при намаляващите пчелни фамилии да бъде реализирано стабилно развиване на сектора с поддръжката на страната, съобщи при откриването на ревюто кметът на Добрич Йордан Йорданов. В приветствен адрес до "Пчеломания " от изпълнителния шеф на Държавен фонд "Земеделие " Живко Живков се показва, че по националната стратегия по пчеларство единствено за 2019 година са обезпечени над 4 700 000 лв..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР