Косата е много важна за цялостното самочувствие на всяка дама

...
Косата е много важна за цялостното самочувствие на всяка дама
Коментари Харесай

Как да повлияете положително на косата си?

Косата е доста значима за цялостното самочувствие на всяка дама и даже всеки мъж. Последните няколко години ни разрешиха да си стоим повече вкъщи и да оставим косите си да отпочинат от доста препарати, отнасяне и даже боядисване. В днешната публикация ще ви дадем няколко страхотни и лесни хрумвания, с които ще повлияете позитивно на косата си.

Обърнете внимание на продуктите за коса

Продуктите, които употребявате имат директно въздействие върху цялата ви коса. Именно по тази причина е значимо да употребявате оптимално натурална козметика, която да бъде без химикали, изкуствени миризми и сулфати. Точно тя ще се погрижи в дълбочина и е значимо за потребление в допълнение.

Натуралните артикули ще ви оказват помощ да извършите косата си доста по-гъста, по-бляскава и по-жизнена. Опитвайте се да не употребявате диаманти и кристали за коса, които имат доста силикони в тях, по-добре ги заменете с чисти масла, които са от бадем, жожоба или авокадо. Те ще създадат косата ви блестяща и ще загладят цъфналите косъмчета.

може да поръчате и онлайн, доставките са бързи, а резултатът върху косата ви ще пристигна още след първата приложимост.

Грижата за косата, за която би трябвало да внимавате

Много постоянно не обръщаме внимание за дейностите си по отношение на косата ни, а точно за разресването, връзването и даже миенето. Ако решите косата си прекомерно интензивно това би довело до доста накъсвания и несъмнено ще скапе цялостния тип на косата ви. Същото важи и за мощното разтягане на косата с тънки ластици, които нарушават междинната част на косата. Хубаво е да употребявате меки и огромни ластици, които да връзвате хлабаво в долната част на тила ви. По този метод ще намалите вероятността за накъсвания и пострадване на косъмчетата.

Относно измиването би трябвало да разрешите косата си добре, а след нанасяне на шампоана да извършите прекрасен, лек и бездънен масаж на скалпа. Най-важното при миенето на косата ви е да разберете, че би трябвало да измиете самия скалп. Не е належащо да мачкате косата, да има огромна пяна и да драскате с нокти по скалпа си. Използвайте възглавничките на пръстите си и леко натискайте скалпа си с въртеливи придвижвания. Няма потребност да сапунисвате дължината на кожата, тя ще се измие единствено при прекосяването на шампоана от скалпа към краищата.

Ако имате опция да не употребявате никаква термална обработка го направете, в случай че нямате се старайте да употребявате единствено сешоар и то от надалеч. Добре е да го употребяват, когато най-малко 20 минути косата ви е била увита в хавлиена забрадка. По този метод ще намалите оптимално времето на сушене и ще предпазите косата си от изтощени краища.

В грижата за косата влиза и храненето, както и потреблението на вода. Старайте се да се храните разнообразно и да пиете задоволително течности, по този метод ще съумеете да повлияете удобно на хидратацията и балансирането на кожата на скалпа ви. Опитайте да промените козметиката си с натурална и се грижете за кожата си, като напълно деликатно решите косата си, масажирате по време на къпане и по-късно сушите оптимално малко. Скоро ще се радвате на по-дълга и по-красива коса и по-здрав и чист скалп.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР