Корпусът на МКС е застрашен от корозия и понижаване на

...
Корпусът на МКС е застрашен от корозия и понижаване на
Коментари Харесай

Корпусът на МКС е застрашен от корозия

Корпусът на МКС е заплашен от разяждане и намаление на налягането на жилищните модули. Заради тази заплаха стартира създаването на нови способи за унищожаване на корозивните микроорганизми, се споделя в проучване на Института по биомедицински проблеми на Руската академия на науките.

Както е маркирано в проучването, астронавтите на МКС са разкрили 131 места, които са най-податливи на разяждане, измежду които две места в тоалетната.

„ Максималният напредък на микроорганизмите е по-често открит в региони, принадлежащи на„ студа “, в които има огромна възможност от кондензация на атмосферна влага “, се споделя в проучването.

Според учените, мащабът на корозионното увреждане и опасността от понижаване на налягането на обитаемите модули изискват създаването на „ средства за мониторинг на откритите корозионни повреди на херметичната система и процеса на мониторинг на остатъчната дебелина на контейнера “.

Новото съоръжение за разкриване на разяждане ще бъде създадено от съветския Научноизследователски институт за физикотехнически и радиоинженерни измервания, след което ще бъде тествано на станцията като част от опитите. Експериментът има за цел да обезпечи “идентифициране на обстановката преди спешна обстановка, която основава опасност от понижаване на налягането в обитаемите отделения. ”

Първият детайл от МКС – функционален товарен блок Заря – беше изведен в орбита през ноември 1998 година Освен това съветският модул “Звезда ”, прикачен към МКС през юли 2000 година, работи като част от станцията. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР