Корпусът на МКС е застрашен от корозия и понижаване на

...
Корпусът на МКС е застрашен от корозия и понижаване на
Коментари Харесай

Корпусът на МКС е застрашен от корозия

Корпусът на МКС е заплашен от разяждане и намаление на налягането на жилищните модули. Заради тази заплаха стартира създаването на нови способи за унищожаване на корозивните микроорганизми, се споделя в проучване на Института по биомедицински проблеми на Руската академия на науките, оповестени в научното списание Aerospace and Environmental Medicine.
Както е маркирано в проучването, астронавтите на МКС са разкрили 131 места, които са най-податливи на разяждане, измежду които две места в тоалетната.
„ Максималният напредък на микроорганизмите е по-често открит в региони, принадлежащи на„ студа “, в които има огромна възможност от кондензация на атмосферна влага “, се споделя в проучването.
Според учените, мащабът на корозионното увреждане и опасността от понижаване на налягането на обитаемите модули изискват създаването на „ средства за мониторинг на откритите корозионни повреди на херметичната система и процеса на мониторинг на остатъчната дебелина на контейнера “.
Новото съоръжение за разкриване на разяждане ще бъде създадено от съветския Научноизследователски институт за физикотехнически и радиоинженерни измервания, след което ще бъде тествано на станцията като част от опитите. Експериментът има за цел да обезпечи " идентифициране на обстановката преди спешна обстановка, която основава опасност от понижаване на налягането в обитаемите отделения. "
Първият детайл от МКС - функционален товарен блок Заря - беше изведен в орбита през ноември 1998 година Освен това съветският модул " Звезда ", прикачен към МКС през юли 2000 година, работи като част от станцията, припоня БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР