Корпулентният депутат Делян Пеевски, чрез своята медия Монитор“, вече навлиза

...
Корпулентният депутат Делян Пеевски, чрез своята медия Монитор“, вече навлиза
Коментари Харесай

Пеевски „краде“ от компютрите ви, за да копае криптовалути*

Корпулентният народен представител Делян Пеевски, посредством своята медия „ Монитор “, към този момент навлиза с цялостна мощ в света на биткойн и криптовалутите. Оказва се, че интернет уеб страницата на вестник „ Монитор “ ”краде ” от мощността на компютрите на всеки, който посети уеб страницата. Това разкрива живеещияt в Канада българин Красимир Гаджоков, който разкри дейностите на медията на Пеевски.
Прилагаме неговия пост в обществената мрежа фейсбук без редакторска интервенция:

„ САЙТЪТ НА В-К " МИНИТОР " ИЗПОЛЗВА ВАШИЯ КОМПЮТЪР ЗА ДА " КОПАЕ " КРИПТО-ВАЛУТА В СВОЯ ПОЛЗА!!!

Работейки върху плана ми " Медийно око 2.0 ", заредих " monitor.bg " (НИКОГА не чета този уебсайт!).

По едно време чух, че вентилаторите на Mac преносимия компютър ми започнаха да се чуват много мощно.

Прегледах всичко и видях, че бразуъра ми Chrome натоварва доста съществено процесора.

Буквално преди дни излезе новината за програмен код, който уеб страниците прибавят в страниците си и по този начин " копаят " криптовалута, употребявайки компютрите на посетителите си (прочутият уебсайт PirateBay го направи, само че след доста мощна реакция го махна след ден).

Отворих кода на уеб страницата на monitor..bg и какво да видя - ТОЧНО този код е там! Затворих таб-а с Минитор - и заетостта на процесора ми незабавно падна.

Така че Монитор ИЗПОЛЗВАТ компютъра ви да печелят от криптовалута. Но по-ЛОШОТО е, че по този начин хабят доста по-бързо БАТЕРИЯТА и вършат МНОГО БАВЕН целия ви компютър>

ПРИЗОВАВАМ да БОЙКОТИРАТЕ уеб страницата им!

Прилагам илюстрации - ето тук се вижда кода на coin-hive за криптовалути вграден в уеб страницата на Монитор, както и скока и спада на натоварването на компютъра при отваряне и затваряне на уеб страницата:



*Криптовалутите са цифрови валути, основани върху технологията блокчейн. Най-известната от тях е биткойн, който се добива точно посредством впрягане на компютърни мощности за пресмятане на математически уравнения. Не е ясно каква валута копаят сътрудниците от " Mонитор ".

Михаил Кръстев, Frognews.bg
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР