Корпоративното обучение позволява на служителите да се развиват непрекъснато, а

...
Корпоративното обучение позволява на служителите да се развиват непрекъснато, а
Коментари Харесай

Рескилинг и педагогически дизайн: Новите тенденции в корпоративните обучения

Корпоративното образование разрешава на чиновниците да се развиват непрестанно, а на фирмите да поддържат непоклатимост и да развиват мощни експерти даже по време на рецесия. Кои са главните трендове в тази област?

Рескилинг
Upskilling (повишаване на квалификацията в границите на настоящата специализация) се заменя в новата действителност с reskilling (усвояване на нова специалност, преквалификация). Например, от оператор в прът център до продуктов управител или разработчик. Това е отговорът на фирмите на световната смяна на пазара на труда: доста специалности, които бяха значими през вчерашния ден, може скоро да останат в предишното.

През 2020 година McKinsey интервюира HR-ръководителите на най-големите банки, с цел да разбере какви ограничения са им помогнали да се оправят с рецесията, породена от пандемията. Оказа се, че една от тези начинания е била точно преквалификация – да вземем за пример една от банките провела цифрова корпоративна академия, с цел да образова 3000 касиери на нови умения.

Образованието като артикул

„ Служителят не е стимулиран да учи “ е неправилна позиция, тъй като бизнесът в никакъв случай не споделя за клиент: „ Той не е стимулиран да купи артикул “. Бизнесът мисли по какъв начин да промени това. Колегите, които вършат търговски артикули, въодушевяват да се гледа на чиновниците като на клиенти. Този фокус оказва помощ на всеки бизнес водач да си задава разнообразни въпроси, главният от които е по какъв начин да насърчите хората да учат?

Сериозният метод към педагогическия дизайн оказва помощ от разнообразни образователни блокове в разнообразни формати да се сглоби среда, в която е елементарно човек да се ориентира къде да отиде, с цел да получи нужните познания и в която има избор.

Докладът на Deloitte за световните HR трендове за 2021 година твърди, че с цел да оцелеят, фирмите би трябвало да принуждават чиновниците да се образоват въз основа на предпоставката, че организациите знаят по-добре от какво се нуждаят чиновниците. А за разцвет би трябвало да им дадете независимост на избор или наджинг (б.р. от британското nudge (побутване). Според тази идея мекият подтик към деяние е не по-малко ефикасен от насилствената насила или директната рекомендация.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР