Корпоративното напускане на Русия след инвазията й в Украйна през

...
Корпоративното напускане на Русия след инвазията й в Украйна през
Коментари Харесай

Чуждестранните компании, напуснали Русия заради войната са изгубили над $107 млрд.

Корпоративното овакантяване на Русия след нашествието й в Украйна през 2022 година е коствала на задграничните компании повече от 107 милиарда. Това съобщи организация Ройтерс.

Обемът на загубите се е нараснал с една трета от последното броене през август 2023. Това акцентира мащаба на финансовия удар върху корпоративния свят от нашествието на Москва.

" Тъй като войната на Русия продължава на фона на неуверената военна помощ от Запада и детайлността на западните санкционни режими се усилва, фирмите, които към момента се стремят да изоставен Русия, евентуално ще се сблъскат с спомагателни компликации и ще би трябвало да одобряват по-големи отписвания и загуби ", означи Иън Маси, началник на отдела за корпоративно разузнаване, EMEA, консултантска компания за световен риск S-RM.

По думите му президентът Владимир Путин, който си обезпечи преизбиране със, в този момент има възобновен мандат да преследва по-нататъшна изолираност от Запада, в това число посредством спомагателни конфискации на активи и политически напън.

Москва изисква отстъпки от минимум 50% при продажбите на задгранични активи и непрекъснато стяга условията за овакантяване, като постоянно приема номинални такси от единствено една рубла.

Около 1000 задгранични компании напуснаха Русия от началото на войната.
 Mercedes-Benz продава бизнеса си в Русия
Mercedes-Benz продава бизнеса си в Русия

" Автодом " към този момент ще е новият притежател на съветските подразделения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР