Коронавирусът заплашва бъдещето на германските коледни базари, заяви ръководител на

...
Коронавирусът заплашва бъдещето на германските коледни базари, заяви ръководител на
Коментари Харесай

Коронавирусът заплашва бъдещето на германските коледни базари

Коронавирусът заплашва бъдещето на немските коледни базари, съобщи началник на браншова организация, представен от Българска телеграфна агенция и ДПА.

Тази година площадите на немските градове няма да се изпълнят с аромата на греяно вино и сладкиши с джинджифил. Пандемията от ковид направи по този начин, че множеството от обичайните коледни базари в Германия да не отворят порти поради опасенията от разпространяване на болестта.

Но изпълнителите, които нормално обезпечават на посетителите музикални и други развлечения, се притесняват, че в случай че не се направи нищо, базарите няма да се върнат в никакъв случай.

"Ако (пазарите) не оцелеят в коронавирусната рецесия, то фестивалите и коледните базари, които познаваме и обичаме, няма да ги има за в бъдеще ", сподели Франк Хакелберг, ръководител на Германското съдружие на изпълнителите.

По думите му тазгодишното решение за анулация на коледните базари е всъщност "забрана за работа " за доста от изпълнителите, които разчитат на тази сезонна претовареност. Организацията на Хакелберг съставлява към 5000 компании, множеството от които фамилни. Много от тях в този момент са застрашени от фалит.

Той съобщи, че държавната помощ за сходни обединявания е неравномерно разпределена. По-лошото е, че доста от изпълнителите са откъснати от поминъка си, който съгласно тях те към момента могат да имат, в случай че държавните управления им разрешат да работят при съблюдаване на противоепидемичните ограничения на базарите, всеки от които е навън.

По думите на Хакелберг всичко, което ще бъде нужно, са правила за обществена отдалеченост, нови оформления и протоколи за гарантиране на здравето и сигурността.

"Коледните базари бяха последната опция за някои реализатори да изкарат най-малко някакви пари тази година ", означи той, "след като съвсем всички от нормалните ни 10 000 фестивала станаха жертва на цялостните затваряния ".

Той сподели, че дребното старания, които е видял да се поставят да има коледни базари - като да вземем за пример да има единствено щандове за греяно вино за у дома - облагодетелстват само съществуващи бизнеси, които не разчитат на базарите по този начин, както изпълнителите.

В края на ноември в цяла Германия отварят порти стотици базари, които нормално работят до края на декември. Освен че оферират на германците обичайно място за забавление на открито, те имат сериозна притегателна мощ и за туристите, които покачват приходите на изпълнителите, а също и на търговци, занаятчии и продавачи на храна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР