Коронавирусът уплаши всички - от млади до стари по целия

...
Коронавирусът уплаши всички - от млади до стари по целия
Коментари Харесай

Как коронавирусът променя финансовите навици на младите американци

Коронавирусът уплаши всички - от млади до остарели по целия свят, само че най-вероятно е младежите да трансформират финансовите си привички на фона на тревожните вести за световната пандемия.

Именно младежите се пробват употребяват достиженията на цифровите технологии, с цел да не напущат дома си и да не се сблъскат с евентуални носители на вируса.

Те употребяват онлайн търговци, уеб сайтове и приложения, които разрешават да вършиме покупки и да намирате развлечения и обществено другарство, без да напускате дома си.

Но както демонстрират американски изследвания, младежите в Съединени американски щати са загрижени и за финансовата страна на лекуването. В случай на вирусна зараза, те не са сигурни, че могат да си разрешат всички нужни разноски. В този случай те са подготвени да изискат пари от родственик или да вземат заем от банка.

Не всички обаче се плашат от ковид. Има такива, които са подготвени да се възползват от шанса да видят света: купуват мощно поевтинели самолетни билети и възнамеряват пътувания.

5 образеца за това по какъв начин коронавирусът промени финансовите привички на младежите в Съединени американски щати и по света.

1. Намаляват разноските, подготвяйки се за евентуалната финансова рецесия, обвързвана с разпространяването на вируса

Младите хора по света понижават разноските, опасявайки се от икономическите последствия от ковид, по-специално от криза в стопанската система.

Освен това специалистите означават, че представители на съвсем всички генерации са загрижени за опасността от ковид, само че точно младежите са трансформирали най-много финансовите си привички.

Много от тях не просто понижават разноските, само че стартират да анулират някои от тях за всеки случай, в случай че станат един от инфектираните и не могат да си разрешат скъпо лекуване.

2. Младите хора се пробват да не вървят по магазини

По-вероятно е младежите да употребяват приложения и уеб сайтове за извършване на покупки, с цел да излязат допустимо минимум и затова да понижат вероятността да се натъкнат на притежател на вируса. Според американски специалисти 40% от младежите са по-малко склонни да пазарят в магазините, а още 30% обявиха, че ще пазарят онлайн.

Тези покупки включват все по-често и снабдяването с храни. По принцип в тази област се следи доста повишаване напоследък - пазаруването на храна онлайн с доставка до дома става доста известно в целия свят.

3. По-вероятно е младежите да употребяват приложения за доставка на артикули или други услуги

Според изследвания 30% от американските младежи са по-склонни да употребяват приложения, които дават услуги за доставка или други услуги онлайн.

Освен това приложенията, които дават безконтактни услуги за доставка на храна, станаха известни. В този случай куриерите оставят продуктите под вратата или на мястото, където клиентът споделя да достави. Купувачите взимат покупки при тяхно улеснение.

4. Готови са да употребяват различни източници на заплащане за медицински разноски, свързани с ковид

Почти половината от застрахованите американци имат вяра, че не могат да си разрешат да се заразят с ковид, защото спестяванията им не са задоволителни за лекуване. Въпреки това точно младежите са най-загрижени за цената на лекуването от новата болест.

Сред младежите на възраст от 18 до 34 години единствено 35% са сигурни, че ще могат да си разрешат разноските, свързани с лекуването на ковид. За съпоставяне, измежду тези на 55 и повече години, единствено 24% не се тормозят от разноските за лекуване.

Освен това хората на възраст сред 18 и 34 години са подготвени да вземат пари от членовете на фамилията или да вземат заем от банка, в случай че се нуждаят от спомагателни пари за лекуване.

5. Някои хора купуват евтини билети и пътуват

Въпреки обстоятелството, че доста хора анулират пътуванията, предават билети или трансформират датите и дестинациите, има и такива, които не се опасяват от ковид. Те се възползват от тази опция и купуват по-евтини самолетни билети.

Сега, когато епидемията от ковид е в разгара си, доста самолетни компании понижават цените на билетите и оферират по-гъвкави условия за закупуване на билети до избрани дестинации. /money.bg

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията.
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР