Коронавирусът става по-предвидим и това дава възможност той да бъде

...
Коронавирусът става по-предвидим и това дава възможност той да бъде
Коментари Харесай

Предвидим и управляем: Мутациите на COVID-19 вече могат да се изчислят

Коронавирусът става по-предвидим и това дава опция той да бъде управляем. Това сподели пулмологът и народен представител от Демократична България Александър Симидчиев пред NOVA.

„ Имаме към този момент опцията да предвидим по какъв начин и накъде COVID-19 ще мутира. Вече може да се пресметна кои са най-вероятните разновидности и да се основат средства, да вземем за пример ваксини, които са за тези разновидности на вируса, които биха били най-възможно заразни и рискови в бъдеще ”, сподели експертът.

„ Това е доста положително тъй като този развой става предвидим и управляем ”, добави Симидчиев.

Той предвижда и че в страни, в които има по-ниско равнище на заразяване или не толкоз тежко боледуване, ограниченията могат да бъдат отхлабени. „ При нас за жалост това, което се получава е, че популацията към момента остава рисково за тежко боледуване и за висока скорост на разпространяване на вируса ”, разяснява пулмологът.

Той разяснява и равнището на имунизация в България.

„ Смисълът е ние да се пазим като общественост, а когато тези, които желаят да пазят другите, са към една трета от всички, които подлежат на разпространяване на болестта, не можем да се отворим по този начин, като други страни като Англия и Израел, тъй като там огромна част от обществото е предпазено. При нас не е по този начин и по тази причина се постановат ограничения ”, уточни той.

Симидчиев предвижда, че заради високите равнища на инфекциозност при Омикрон, много хора ще се заразят.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР