Коронавирусът ще се превърне в сезонна болест и неговата смъртност

...
Коронавирусът ще се превърне в сезонна болест и неговата смъртност
Коментари Харесай

До три години Covid-19 ще намалее до сезонно заболяване

" Коронавирусът ще се трансформира в сезонна болест и неговата смъртност ще бъде доста ниска, само че ще отнеме време.

Преминаването на коронавирусна зараза във форма на сезонно заболяване ще отнеме време, процесът може да отнеме от една до три години. Това мнение изрази в неделя пред ТАСС основният откривател на Изследователския център по епидемиология и микробиология. N. F. Gamalei Анатолий Алтштайн.

" (Коронавирусът) ще се трансформира в сезонна болест и неговата смъртност ще бъде доста ниска, само че ще отнеме време. Окончателният развой ще отнеме време, предварителният развой на генетично привършване (на вирусния щам) е бърз - лишава месеци. А с цел да зависи по-нататъшната отбрана от имунитета, се изисква време, само че в това отношение вирусите оказват помощ ”, разясни той.

Алтштайн допусна, че прекосяването на ковид в сезонно положение „ ще отнеме още няколко години – година, две, три “. Щамовете на вируса не се изтласкват един различен, те единствено губят силата си след дълго размножаване и " си отиват " , сподели той.

Според специалиста COVID-19 се е появил в края на 2019 година и към момента няма цялостен имунитет против него. Ще минат няколко години, преди да бъде доближат, до тогава вирусите, отслабени вследствие на генетично привършване, ще съществуват в мирна форма, счита Алтштайн.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР