Коронавирусът се завърна в Румъния, а здравните власти регистрират около

...
Коронавирусът се завърна в Румъния, а здравните власти регистрират около
Коментари Харесай

Близо 2000 заразени с COVID-19 в Румъния: Завърна ли се вирусът?

Коронавирусът се завърна в Румъния, а здравните управляващи записват към 2000 случая дневно. 

Всъщност Коронавирус не си е отивал от съзнанието, а и от всекидневието на румънците. Дори в най-големите жеги през лятото, когато температурите достигаха 45-46 гадуса, в магазините, в градския превоз, във фитнес залите даже - можеха да се виждат хора, които носят защитни маски. Това съобщи кореспондентът на Българска телеграфна агенция от Букурещ Мартина Ганчева пред Нова тв.

По думите ѝ в страната не се гледа с изключително положително око, в случай че се влезе без защитна маска в аптека или в болница. 

Увеличението на новите случаи на COVID-19 в Румъния стартира още веднъж в средата на юли месец и от август се следи едно непрестанно ускоряване. Най-новите данни на Министерството на здравеопазването на Румъния демонстрират, че в интервала от 11 до 17 септември в страната са били регистрирани над 11 200 инфектирани с ковид или това са 4055 случаи повече по отношение на миналата седмица. Броят на приетите в болница в Коронавирус отделенят е 967, като 212 от тях са деца. 18 са смъртните случаи през последната седмица, като 5 от умрелите пациенти са били имунизирани.

Здравните управляващи разясняват, че Румъния е изправена пред нова вълна от ковид и причина за това са подвидовете на Омикрон, Ерис и Пирола, които сега циркулират в Европа. Здравният министър Александро Рафила съобщи, че за момента защитните маски няма да стават наложителни, само че са целесъобразни за хората с респираторни болести, изключително в градския превоз или в пространства с повече хора.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР