Коронавирусът се появява във все повече страни по света и

...
Коронавирусът се появява във все повече страни по света и
Коментари Харесай

Коронавирусът и фалшивите здравни съвети

Коронавирусът се появява във от ден на ден страни по света и понастоящем няма лекарство срещу него. Това, за жалост, не стопира потока от здравни препоръки по какъв начин да се предпазим или излекуваме от него. Някои от тях са относително безобидни, до момента в който други могат да бъдат рискови за здравето.

Би Би Си разгласява лист с някои от най-разпространяваните он-лайн препоръки, и това, което науката споделя за тях, оповестява БГНЕС.

1. Чесън

В обществените мрежи се популяризират доста изявления, които предлагат да се яде чесън, с цел да се предотврати инфекцията.

Според Световната здравна организация (СЗО), чесънът е „ здравословна храна, която може да има някои антимикробни свойства ”, само че все пак няма доказателства, че яденето на чесън може да отбрани хората от новия ковид.

В доста случаи – стига опитите за различни средства да не ви пречат да следвате медицински препоръки, учредени на доказателства, тези типове медикаменти сами по себе си не са нездравословни, само че имат капацитета да станат такива.

Вестник „ The South China Morning Post ” заяви за жена, която трябвало да се лекува в болница от мощно инфектиране на гърлото, откакто изяла 1,5 кг недопечен чесън.

Знаем, че като цяло яденето на плодове и зеленчуци и пиенето на вода може да бъде потребно за поддържането на здравето. Въпреки това, няма доказателства, че обособени храни оказват помощ в битката с този съответен вирус.

2. Чудодейни лекарства

Джордън Сатър, който има няколко хиляди почитатели в разнообразни платформи, твърди, че „ минерална добавка-чудо “ – или MMS – може да „ ликвидира “ ковид.

Според Сатър и други „ специалисти ”, Съдържа хлорен диоксид – избелващ сътрудник. хлорният диоксид (известен също като MMS) е ефикасен палач на ракови кафези, който може да унищожи и ковид “.

Миналата година Американската организация по храните и медикаментите (FDA) предизвести за заплахата за здравето, които крие пиенето на MMS. Здравните управляващи в други страни също са пуснали сигнали за това.

ОТ FDA споделят, че „ не е осведомени с никакви проучвания, доказващи, че тези артикули са безвредни или ефикасни за лекуване на всяка болест ”. От организацията предизвестяват, че пиенето на „ артикули с хлорен диоксид може да аргументи гадене, повръщане, диария и признаци на тежка дехидратация “.

3. Домашно създаден дезинфектант за ръце

В Италия, която сега е една от най-силно засегнатите от вируса страни, страховете са довели до презапасяване и изпразване на рафтовете с гел за стерилизация на ръцете по магазините.

Веднага откакто една от най-популярните марки гелове в страната заяви за дефицита му, в обществените мрежи се появиха предписания за неговото подготвяне в домашни условия.

Тези предписания, обаче, са за дезинфектант, по-подходящ за разчистване на повърхности, а не за отнасяне на кожата, предизвестяват учени.

Геловете за ръце на алкохолна основа нормално също съдържат емолиенти, които хидратират кожата.

Професор Сали Блумфийлд от Лондонското учебно заведение по хигиена и тропическа медицина споделя, че не има вяра в домашни условия да може да се подготви ефикасен артикул за стерилизация на ръцете, защото даже водката съдържа единствено 40% алкохол, а при геловете неговото наличие е 60-70 %.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР