Коронавирусът продължава да се разпространява бързо по цялата планета и

...
Коронавирусът продължава да се разпространява бързо по цялата планета и
Коментари Харесай

Учени посочиха нова дата за края на ковид пандемията

Коронавирусът продължава да се популяризира бързо по цялата планета и да провокира нови инфекции и смъртни случаи. Британски специалисти оповестиха изцяло нови прогнози за пандемията и за това какъв брой дълго ще продължи.

 

Новината, която не зарадва никого, беше обявена от чиновниците на SCIentific Advisory Group for Emergencies, SAGE. Те са уверени, че пандемията няма да завърши по-рано от 2026 година, оповестява Welcome to GOV.UK.

В същото време специалистите акцентират, че в случай че се усили процентът на имунизиране, заболяването ще може да бъде овладяна доста по-бързо. Пример за това е стабилизирането на епидемиологичната конюнктура във Англия, откакто огромна част от популацията е било имунизирано.

В дадения случай се споделя, че към момента има случаи на инфекции и техният брой се усилва, само че броят на хоспитализациите и смъртните случаи доста е намалял. Все отново това не е задоволително, с цел да бъде изцяло надвит вирусът.

COVID-19 продължава да съставлява сериозна опасност за здравната система, заради което е належащо обстановката да се следи от близко, да се управлява степента на имунизиране и да се следят спомагателни данни през идващите 5 години.

Учените са обезпокоени и от новия вариант на ковид " Омикрон ". Те допускат, че появяването на вируса може да провокира нови талази от разпространяване на ковид в някои страни. Смята се, че вирусът Omicron е по-заразен от другите типове вируси и затова може да съставлява сериозна опасност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР