Коронавирусът постави най-черния си рекорд от началото на пандемията, като

...
Коронавирусът постави най-черния си рекорд от началото на пандемията, като
Коментари Харесай

COVID-19 постави най-черния си рекорд от началото на пандемията ГРАФИКИ

Коронавирусът сложи най-черния си връх от началото на пандемията, като умрелите пациенти с инфекцията към този момент минаха 880 000 души.

Точните данни от портала Worldometers демонстрират, че смъртните случаи на хора с К-19 са 881,156.

Заразените с инфекцията са 26,930,599, а излекуваните са 19,026,027.



Индия заяви за 86 432 нови случая на COVID-19 в събота, с което общият брой на инфектираните доближи 4 023 179.


Съединени американски щати и Бразилия са единствените страни, които имат повече случаи от Индия.

Съединени американски щати са отпред в света по инфекции на Коронавирус с 6 202 080, до момента в който в Бразилия инфектираните са 4 091 801, съгласно същия източник.

Коронавирусът е засегнал някои обитаеми места в Мексико толкоз мощно, че локалните управляващи са изчерпали бланките за свидетелствата за гибел, въпреки и държавното управление да твърди, че се отпечатват регулярно задоволително екземпляри.


Мексико е записало над 66 561 смъртни случая от COVID-19, което го слага след Съединени американски щати, Бразилия и Индия по брой на смъртните случаи в света.

Amnesty International съобщи по-рано тази седмица, че 1 320 здравни служащи в Мексико са умряли от пандемията от новия ковид, най-лошият сходен индикатор в света

Според разбор на Reuters на данни от мексиканското държавно управление, здравните служащи в тази страна е четири пъти по-вероятно да починат от COVID-19, в сравнение с техните сътрудници в Съединени американски щати.


Нови случаи не престават да се появяват в Южна Корея, която по едно време изглеждаше, че е премахнала вируса. Властите оповестиха, че събота 115 от 168-те нови случая са в столицата Сеул.

Нова Зеландия съобщи в събота, че е записала своята 24-та жертва на COVID-19. Джоузеф Уилямс, доктор и някогашен министър-председател на островите Кук, е умрял от инфекцията.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР