Коронавирусът по света показва, че ваксинацията е намалила броя на

...
Коронавирусът по света показва, че ваксинацията е намалила броя на
Коментари Харесай

„Роуминг“: Помагат ли COVID ваксините да се ограничат хоспитализираните по света?

Коронавирусът по света демонстрира, че имунизацията е понижила броя на нуждаещите се от хоспитализация. В някои страни обаче имунизацията е на ниско равнище и управляващите стимулират хората със строги ограничения и ограничавания за най-възрастовите групи.

Над 70 000 хиляди са инфектирани в Съединените щати. Има и над 1400 смъртни случая. Въпреки високият брой болни, хоспитализациите са в пъти по-малко от година по-рано. Десетки хиляди новозаразени има и във Англия, където се имунизираха над 79% от популацията.

Лондон

Средно към 50 000 новозаразенив има във Англия в последните дни, което е осезателно повишаване и буди паника на фона на демократичното отношение към ограниченията против ковид.

Въпреки че близо 80% от популацията е имунизирано с една доза, главните апели са ориентирани към 20%, които да завършат този развой. Близо 5 милиона души са получили трета доза и макар че не е наложително - управляващите предлагат да се пазва отдалеченост и да се носят маски на закрито.

В болница са попаднали 79 000 души от началото на годината. За същия интервал на предходната година, когато бяха първите талази на ковид здравна помощ са потърсили над 180 000 души, което е два пъти повече.

Според статистиката смъртните случаи от COVID-19 са приблизително 2 на милион души население на Острова. У нас те са 15,5 на милион население.

Чуват се и апели за въвеждане на рестрикции, в това число и зеления документ, само че управляващите отхвърлят там да се разискват сходни ограничения.

Русия

Ниски са равнищата на имунизация в Русия, а управляващите реагират бързо и поемат отговорности да вкарат нещата в вярната посока.

Дават се 9 дни отмора на хората, а децата са две седмици почивка. В русия управляващите се надяват, че с локдаун ще съумеят да преборят Коронавирус вълната.

В страната има съмнение към имунизациите, хората се безпокоят от следствията на имунизацията

Хората над 60 година са помолени да си стоят у дома до края на февруари, само че в случай че се имунизират, могат да вървят,където желаят. Това и в този момент не е неразрешено, само че имат обществени карти, които разрешават гратис пътешестване – те се стопират автоматизирано, в случай че не са имунизирани.

Мерките усилиха искащите да се ваксинират и в Русия също има опашки за ваксини.

Източна Европа

Над 90 на 100 от потенциала на Коронавирус отделения в здравните заведения в Северна Гърция е напълнен. В Румъния в петък са умряли толкоз заболели от ковид, колкото във всички останали страни от Източна Европа, взети дружно. В Букурещ отварят за имунизация най-големия си изложбен комплекс - Ромекспо.

В Сърбия е въведен също зелен документ и хората след 22 часа, които няма тест или ваксина, не могат да остават в заведенията.

Това се прави за мотивация изключително на най-младите да се имунизират.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР