Коронавирусът оказа драстично въздействие върху пазара на труда по целия

...
Коронавирусът оказа драстично въздействие върху пазара на труда по целия
Коментари Харесай

Какви основни умения ще търсят работодателите след пандемията - slava.bg

Коронавирусът оказа фрапантно влияние върху пазара на труда по целия свят. Особено тежки са провокациите за хората, останали без работа, и те постоянно се усещат обезсърчени от по-високата конкуренция при търсене на нова такава. На база своя опит и наблюдения над работодателите в 60 пазара, международният водач в HR решенията Adecco Group сътвори управление, с цел да помогне на търсещите нова работа.

Ето какви са главните умения, които се търсят на пазара на труда: Адаптивност и резистентност - Работодателите са изправени пред задачата да търсят баланс в оперативното ръководство сред равнището на личния състав и разноските за труд. Заради това гъвкавото работно време става все по-популярно, а упованията към чиновниците са да могат да се оправят с изменящата се работна среда и отговорности. Има компании, които са изправени пред сложни решения и доста от тях се борят да продължат да действат седмица за седмица.

Затова работодателите търсят екипни играчи, които могат да допринесат при сложни условия и да работят независимо, когато е належащо. Устойчивостта е способността на чиновниците да се оправят с измененията, когато се случат, и да поддържат една и съща работна нравственос. Търсещите работа, демонстриращи тези качества безспорно ще бъдат желани на пазар на труда. Затова е целесъобразно в автобиографията или мотивационното писмо да се акцентират персонални качества като: адаптивност, резистентност, еластичност и кооперативност.

Дигитални умения и аналитичност - Не е загадка, че работното място бързо става все по-фокусирано върху технологиите и към този момент в действителност напредваме към изцяло осъзната цифрова епоха. Разбира се, това значи, че компютърните умения са освен норма сега, само че се изискват и умения, които са доста по-технически. Администрирането на уеб страници, програмирането и ръководството на бази данни в този момент са мощно мечтани от работодателите.

Затова е хубаво да надградите своите компютърни умения. Съществуват доста безвъзмездни онлайн видеа даже в YouTube, с които може да повишите техническите си и цифрови знания и да ги добавите във вашето CV. Лидерски умения- Работодателите търсят чиновници, които ще основат чувство за общественост в екипа, дават образец и работят за реализиране на общата фирмена цел. Едно от най-хубавите неща, които можете да извършите, когато кандидатствате във компания, е да прикачите мотивационно писмо и да обясните за какво сте въодушевени да работите за тях.

Със сигурност това ще ви отличи от останалите претенденти. Емоционална просветеност - Работили ли сте в миналото в екип, в който се оправя добре макар разликите сред хората? Това е демонстрация на високо равнище на прочувствена просветеност на хората в него. Едно от основните съображения, които работодателят ще направи по време на процеса на наемане, е къде ще се впишете в сегашния екип и какъв брой добре ще се интегрирате. Затова би трябвало да се стремите да демонстрирате, че сте професионални, учтиви, вежливи и добросъвестни, когато изпълнявате работните си отговорности.

Емоционалната просветеност от време на време се бърка с това да можеш да показваш страсти намерено. Всъщност е тъкмо противоположното - става дума по-скоро за мъдростта да знаеш по кое време да показваш страсти и по кое време не е уместно. Истината е, че COVID-19 към момента може да бъде с нас през идната година (или даже години напред), тъй че търсенето на работа в този момент няма да бъде елементарно начинание. Възползвайте се от опцията да актуализирате автобиографията си, да оцените набора си от умения по отношение на потребностите на работодателите и по-късно да се позиционирате като претендент, от който работодателите се нуждаят.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР