Коронавирусът най-вероятно първоначално да се е разпространил в Южен Китай

...
Коронавирусът най-вероятно първоначално да се е разпространил в Южен Китай
Коментари Харесай

СЗО каза откъде е тръгнал коронавирусът

Коронавирусът най-вероятно в началото да се е популяризирал в Южен Китай и Югоизточна Азия благодарение на прилепи, съгласно доктор Питър Дашак , член на интернационалния екип под управлението на СЗО пред " Ню Йорк Таймс ".
Според учения, от прилепите инфекцията е попаднала във плантация с диви животни, където тя евентуално е заразила чиновниците или намиращите се там порове, язовци, миещи кучета и дребни бозиници - цивети. А оттова вирусът се е популяризирал по-нататък след появяването си на пазара в Ухан.
Отбелязва се също по този начин, че експертите на СЗО не са имали достъп до персоналните данни на някои пациенти заради политиката за дискретност в Китай. Освен това някои хора, които са прекарали , отказали да се срещнат с представителите на организацията.
В момента Китай е хазаин на интернационалната експертна група на СЗО, която проверява произхода на COVID-19. Специалистите дойдоха в Ухан, Китай на 14 януари, след което бяха сложени под наложителна 14-дневна карантина, на 29 януари карантината завърши и специалистите започнаха работа.
Още: 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР