Коронавирусът нанесе нов удар по българския спорт. Този път жертва

...
Коронавирусът нанесе нов удар по българския спорт. Този път жертва
Коментари Харесай

Капитанът на националния отбор е заразен с COVID-19

Коронавирусът нанесе нов удар по българския спорт. Този път жертва на невидимия зложелател стана цялата НБЛ. От управлението на Лигата дружно с това на федерацията взеха решение идният кръг от шампионата да бъде анулиран. Причината – позитивна проба за COVID-19 в един от националните ни баскетболисти. Оказа се, че капитанът на трикольорите Чавдар Костов е дал положителен тест след късия лагер, който лъвовете организираха в Правец и Ботевград. Гардът е имал леки признаци, което го е предиздвикало да ревизира положението си. За страдание, резултатът е бил позитивен.

В резултат на това всички играчи, които са били в контакт с 32-годишния водач на Левски Лукойл, също ще бъдат сложени под карантина. Това значи съотборниците му по време на лагера на националите, както и селекционерът Росен Барчовски и хората от щаба на експерта също.

Предвид съществуването на национали от съвсем всички клубове от НБЛ, това прави провеждането на идния кръг много противоречиво. Отделно от това целият отбор на Балкан, който бе противник на трикольорите в контролата, изиграна в сряда вечер, също ще би трябвало да прекрати подготвителен развой и да почива в границите на 10 дни.

Така четвъртият кръг от НБЛ ще бъде изместен за по-късна дата. Мачовете от него трябваше да се играят в понеделник, 2 ноември, само че в този момент ще се наложи да бъдат отсрочени с най-малко две седмици. Очаква се това да се случи и със идващия кръг, очакван за 7-9 ноември.

Остава отворен въпросът какво ще се случи с националния тим и по какъв начин тъкмо ще протече подготовката на трикольорите за европейските квалификации в Сараево. Мъжкият ни отбор ще срещне Босна и Херцеговина на 27 ноември, а два дни по-късно играе с Гърция. Предвид ситуацията и неналичието на подготвителен развой на лъвовете през идващите 10 дни, то обстановката към отбора на Росен Барчовски става много комплицирана.

" Тема Спорт "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР