Коронавирусът може и да не ви е разболял до момента,

...
Коронавирусът може и да не ви е разболял до момента,
Коментари Харесай

Докторката от онова видео лъже, но вече няма никакво значение

Коронавирусът може и да не ви е разболял досега, само че най-малко от няколко седмици сигурно сте в ръцете на една по-малко смъртоносна, само че също толкоз нездравословна болест – подправените вести за COVID-19.

Често те съумяват да засенчат обичайния научно аргументиран информативен поток и повода е елементарна – измислиците са по-интересни, по-увлекателно разказани, по-близки до това, което си мислим. А са такива, тъй като задачата им не е да покажат истината, а да провокират съответно издирван резултат.

Конспиративните теории и псевдонауката процъфтяват във времена на рецесия (особено, пък, в случай че е най-голямата по рода си здравна рецесия за последните няколко поколения). От римско време насам има един значим въпрос в такива сюжети – кой има полза от това истината да се удави в море от нелепости?

В днешните времена на пандемия отговорът не е елементарен – някои шарлатани търсят внимание, други се пробват да сложат ръка върху дневния ред на обществото, трети желаят да прикрият същинските аргументи и същинските виновници за това към този момент няколко месеца човечеството да е в насилствен престой.

Всичко това, събрано в 26 минути

Може би най-хубавата илюстрация за силата на подправените вести и резултата, който имат те, си има лично име. Нарича се „ Пландемик “.

26-минутното професионално снимано видео с искания за документален филм натрупа милиони гледания и пресподеляния в „ Ютуб “ за няколко дни. Особено огромен беше триумфът му в Съединени американски щати.

Популярността на клипа не е инцидентна. В него на пръв взор съществено изглеждащ експерт на име доктор Джуди Майковиц излага своята доктрина за болестта COVID-19, преплетена със международен скрит план на фармацевтичните компании.

Снимка: Screenshot / Plandemic

Коя е доктор Джуди Майковиц?

Името на доктор Майковиц попада в медийната среда за първи път през 2011 година с помощта на теоретичен труд, оповестен в реномираното списание „ Сайънс “. В него най-общо казано е изложено проучване, съгласно което синдромът на хронична отмалялост е обвързван с съществуването на съответен вирус, открит в гризачи.

По-късно този теоретичен труд е отдръпнат от изданието, защото се оказва, че изказванията в него не могат да бъдат тествани или повторени от други учени. Не единствено това – открито е, че първичните резултати са направени със нечисти проби.

Един от създателите на текста е доктор Джуди Майковиц.

След отдръпването му, Майковиц не се отхвърля и продължава да популяризира концепцията, че синдромът на хроничната отмалялост се предизвиква от вирус.

Малко по-късно тя е уволнена от позицията си на шеф проучвания в Института „ Уитмор Питърсън “ за невро-имунни болести. Причината – непокорство, тъй като отказала да даде проба от своята работа на сътрудници.

Майковиц стига и по-далеч – тя попада в калифорнийския затвор за четири дни, откакто се пробва да изнесе научни бележници и компютърни файлове от лабораторията на института. По закон те принадлежат на научната организация.
Информация без суматоха: Как да преживеем инфодемията COVID-19 С първите доказани случаи на болестта у нас, с изключение на предварителната защита е доста значимо по какъв начин и от кое място се осведомяваме
На база на тази „ блестяща “ кариера Майковиц стартира да гради облика на „ цензурирания академик “ – точно такава е тя в очите на доста хора по света, които страдат от синдром на хронична отмалялост. Тя поддържа този собствен имидж, като неведнъж упреква научната общественост в бойкот на работата й, подава редица недоволства до управляващите и упреква други научни експерти, че взимат пари от фармацевтичните компании.

Снимка: iStock

Разбира се, има и антиваксъри

Друг забавен щрих от биографията на Джуди Майковиц е, че тя е неприкрит покровител на антиваксиналните придвижвания. В един видеоклип в „ Ютуб “ Майковиц декларира: „ Нямаме потребност от ваксини, а единствено от здрава имунна система “. Просто по този начин – без задоволително в детайли пояснение и без данни, които да поддържат тезата ѝ. Звучи атрактивно, помни са елементарно, а всеки опит да опровергаеш това изказване те прави да изглеждаш все едно висшата истина те е вкарала в пояснителен режим. Това е типична тактичност на манипулаторите, които популяризират подправени вести.

Майковиц взе участие и в конференция за организацията „ Аутизъм Уан “ – родителско Неправителствени организации, което поддържа тезата, че имунизациите предизвикват аутизъм. Тази доктрина е най-широко споделяната в света когато става въпрос за антиваксинални придвижвания и всичко идва от подправен теоретичен отчет от 90-те години. В него Андрю Уейкфийлд прави ненаучно обоснованите изказвания, че имунизацията предизвиква разстройства от аутистичния набор.

Макар отчетът да е отдръпнат и Уейкфийлд да остава в здравната история като основателят на най-голямата машинация в историята на науката, концепцията, че имунизацията за морбили предизвиква аутизъм към момента е основен мотор на множеството антиваксинални придвижвания.

„ Пландемик “ може да се трансформира точно в това.

Снимка: Screenshot / Plandemic

Пандемия или „ Пландемия “

Във видеото Джуди Майковиц е основно настоящо лице. Тя е показана като реномиран академик с голям брой изявления и научни степени.

Тя излага теорията си за COVID-19 по този начин – съгласно нея актуалната пандемия е породена от противогрипната ваксина от 2010 година насам. По думите й носенето на маска освен не защищава хората от болестта, а в противен случай – тя задейства болестта.

Майковиц също по този начин твърди, че доктор Антъни Фаучи – основният вирусолог на Съединените щати и консултант на американския президент Доналд Тръмп, неведнъж се опитвал персонално да саботира научната й работа и да я цензурира.

Магията на конспирацията

Видеоклипът е толкоз известен, тъй като работи на няколко разнообразни равнища с една-единствена цел – да ни убеди, че е основан на съществени научни данни и обстоятелства. Той, обаче, не е.

В първата част на видеото неговите създатели ни показват доктор Джуди Майковиц в най-перфектния й облик – академик, който цялостен живот се пробва да каже истината, само че бива цензуриран. Сериозен експерт, чийто способи и работа неведнъж са били осмивани не тъй като не са правилни, а тъй като други хора (фармацевтични компании и такива като Антъни Фаучи) не желаят истината да доближи до обществото.
Нов клъстер на ковид в Ухан, тестват цялото население от 11 млн. души Петте нови случая са от един жилищен комплекс в града
Майковиц е показана като страдалец на науката и това, в композиция с нейните научни достижения (за които към този момент разбрахме, че не са истински) я прави сериозен източник на информация за тези, които гледат.

Чисто продукционно – „ Пландемик “ е доста добре сниман видеоклип. Видеото е професионално структурирано, явно снимано и инсталирано с доста парични средства по този начин, че да няма безусловно никакво подозрение за неговия генезис и правота.

Традиционно множеството тайни видеоклипове са с доста неприятна „ кино “ стойност, до момента в който тук се следи тъкмо противоположното.

Това има пояснение, освен това много прозаично. Майковиц не е просто една интелигентна, добра и изстрадала жена. Тя е създател на книги, в които същите тайни теории се развиват в още по-голям мащаб. Продажбите на тези книги ѝ носят пари. Или доста пари – тъй като поради нервността към „ Пландемик “ последната ѝ творба оглави класациите на „ Амазон “ за бестселъри.
COVID-19: Учени откриха антитяло, което предотвратява инфекцията Откритието е от изключително значение, защото с негова помощ могат да бъдат създадени нови медикаменти и евентуална ваксина
Това, прочее, е нещо, което би трябвало да гледате при всяка една тайна доктрина – дали този, който ви я пробутва, не се опитва и да ви продаде нещо. Най-често са книги, само че също има и причудливи устройства (за прекъсване на 5G радиационното облъчване, естествено!), вълшебен еликсири (които злите фарма компании не желаят вие да ползвате!) и всевъзможни други артикули със противоречива полза и несъмнено надута цена.

Опасност за генерации напред

Критиките към управляващите и към техния отговор на световната пандемия от COVID-19 заплашват реакциите на бъдещите генерации, които евентуално ще се сблъскат с надалеч по-страшни вируси от Sars-CoV-2.

Фалшивите вести и тайните теории насаждат подозрение. Повечето фенове евентуално не поддържат на 100% изказванията на Джуди Майковиц, само че е задоволително да се съмняват.

Целта на „ Пландемик “ е да породи подозрение към съответни противоепидемични ограничения, да урони престижа на основните настоящи лица, включително и Световната здравна организация, като по този метод да легитимира и възроди един компрометиран академик и сегашен създател на книги с тайни теории.

„ Пландемик “ кара една голяма маса от хора да подлагат на подозрение науката и учените. Единственият, който печели от тази обстановка е самата Джуди Майковиц – и в обществено, и в парично измерение.

Губещите сме всички – поради елементарните хора, които ще спрат да се пазят от болестите и ще разболеят всички останали, само че и поради политиците като Доналд Тръмп, които са склонни да хвърлят тиня по всеки престиж, който не ги поддържа безусловно.

Световният отговор на тайния видеоклип към този момент е налице – всички обществени мрежи и платформи за видеосподеляне бързо се сплотиха, с цел да отстранен рисковият клип от интернет пространството. В момента е доста мъчно да се открие истинското видео, само че към момента го има.

В битката с „ Пландемик “ и доктор Джуди Майковиц се включват и реномирани научни издания, като „ Сайънс “. Екипът му в детайли е проучил всички теории, изложени във видеото от Майковиц, оборвайки всяка една от тях с обстоятелства. „ Сайънс “ обръщат и особено внимание на биографията на Майковиц по този начин, както е показана в „ Пландемик “ – оборват и нея. Отново с обстоятелства.

Проблемът е, че концепциите в „ Пландемик “ не могат да бъдат заличени. Утре ще ни ги презентира доктор Иван Петров, след два дни – някой различен популярен „ страдалец “ на науката с нова книга за пласиране.

Съмнението към този момент съществува и ще берем плодовете от него за генерации напред.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 2 004 14 93 476 Света 4 284 277 31 987 288 092 1 543 842 Заразени* Нови Починали България 2 004 14 93 Света 4 284 277 31 987 288 092
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР