Коронацията на Чарлз Трети е част от еволюцията на съпругата

...
Коронацията на Чарлз Трети е част от еволюцията на съпругата
Коментари Харесай

Коронацията на Чарлз III е част от дългата еволюция на съпругата му Камила

Коронацията на Чарлз Трети е част от еволюцията на брачната половинка му Камила, споделя " Асошиейтед прес ", представена от Българска телеграфна агенция. Британската кралица консорт

Когато Камила паралелно със брачна половинка си през идната седмица, това ще бъде кулминационната точка в една постепенна промяна, лишила ѝ повече от пет десетилетия. От " другата жена " Камила се трансформира във фигура с огромно значение на английската монархия.

Много от британците започнаха да одобряват Камила, макар че съгласно някои специалисти и наблюдаващи тя постоянно ще бъде следвана от сянката на предишното си. " С времето и доста деликатно Камила съумя да покаже на хората същинското си лице - тя не е страшилище и е тук, с цел да прави сериозна работа ", сподели Ингрид Суард, основен редактор на сп. " Маджести ". " Но най-важното за нея е методът, по който поддържа брачна половинка си. Тя постоянно е до него. "

75-годишната Камила беше безмилостно разкъсвана от таблоидите в продължение на години. Суард сподели, че Камила е спечелила почитание със смирението си и готовността да извършва отговорностите си.

Тя се харесва на британците с помощта на земната си натура и благотворителната си активност, най-много против домашното и половото принуждение. Като кралица тя ще продължи да поддържа тези дела.
Някои обаче считат, че Камила в никакъв случай няма да почисти репутацията си от времето, когато беше третият човек в брака на Чарлз и принцеса Даяна. Бих споделила, че тя към момента е " другата жена " и евентуално ще остане такава, разяснява Ариан Чернок, професор по модерна английска история от университета в Бостън. " Присъствието на Даяна ще се усеща доста мощно в Уестминстърското абатство на 6 май. Трудно ще бъде да не забележим това, когато погледнем към Чарлз и Камила. Предизвикателството ще остане пред Камила даже когато публично стане кралица. "

Камила Роузмари Шанд е родена на 17 юли 1947 година в семейство с тесни връзки с английската кралска фамилия. Смята се, че тя и Чарлз се срещат за първи път по време на мач по поло през 1970 година Тогава Камила е на 23 години. Двойката бързо се сближава. Романсът им обаче прекъсва, когато Чарлз постъпва във флота. В негово неявяване Камила се омъжва за дългогодишния си другар, офицерът от английската войска Андрю Паркър-Боулс, през 1973 година Чарлз се дами за Даяна през 1981 година
В началото на 90-те години Даяна афишира обществено огорчението си от връзката на Чарлз и Камила. Сензационните елементи водят до скандал в кралското семейство. Камила и брачният партньор ѝ се развеждат през 1995 година, малко откакто Чарлз признава аферата си в телевизионно изявление. През 1997 година Даяна умира в автомобилна злополука. Смъртта ѝ провокира тъга по целия свят. Камила и Чарлз изчакаха и се ожениха през 2005 година на гражданска гала в стеснен кръг.

Предвид публичната неприязън към Камила дворецът деликатно менажираше обществените ѝ изяви в продължение на десетилетия. Камила правеше десетки публични визити с благотворителна цел всяка година. Сърдечността ѝ и способността да поддържа връзка с хората без подозрение са помогнали за смяната в имиджа ѝ. Тези, които са я срещали, я разказват като непресторена и блага.

 Коронацията на Чарлз III е част от дългата еволюция на брачната половинка му Камила
© Reuters

" Когато човек я види, излиза наяве, че тя не се държи на отдалеченост. Тя е непресторена. Мисля, че това е една от най-положителните ѝ черти ", споделя Суард.

Статусът на Камила като втора брачна половинка на Чарлз дълго време повдигаше въпроса за купата, която ще има един ден. въпроса през предходната година, когато даде благословията си за това Камила да бъде кралица консорт. Жестът беше прочетен като фиктивен знак, че кралското семейство най-накрая е приело Камила като почитан старши член на семейството.
По-рано през този месец Бъкингамският замък публично назова Камила " кралица Камила " за първи път - в за коронацията. Кралицата консорт не споделя властта на суверена и отпадането на думата " консорт " от купата няма да промени това. Въпреки този факт обаче смяната маркира още една стъпка по пътя към реабилитацията на Камила. Промяната на купата не значи безусловно публично утвърждение, счита Чернок. " Камила, без значение от това какво съставлява, постоянно ще разделя хората. "

През март Камила очарова хората при първото си държавно посещаване като кралица консорт. Тогава тя носеше диамантена тиара, принадлежала на кралицата майка, и диамантена огърлица, подарена ѝ от кралица Елизабет Втора.

Имиджът ѝ обаче още веднъж беше оскърбен, когато доведеният ѝ наследник - принц Хари, я упрекна в изнасяне на персонална информация за самия него пред медиите като част от договорка за по-сърдечно отношение на публицистите към Камила. По думите на Хари той и по-големият му брат Уилям са молили татко си да не се дами за Камила, а по-късно са били принудени да я одобряват в живота си. ( " Spare " ), обрисува Камила като човек на схемите, който играе дълга игра, чиято цел в последна сметка е брак и корона.

Синът на Камила - Том Паркър-Боулс, отхвърли изказванията на Хари през предходната седмица. " Не се вълнувам от това кой какво е споделил. Няма никаква игра. Тя се омъжи за индивида, който обича, ето това се случи. "

 От От " ротвайлер " до кралица консорт – издигането на Камила в сянката на Даяна

Камила рядко приказва за персоналния си живот. В изявление за английския " Вог " през предходната година тя показа, че е била следена и преценявана толкоз дълго, че е трябвало да откри метод да живее с това. " Никой не обича да бъде гледан от самото начало, да бъде подложен на критика. Но най-после просто го одобрих и продължих напред. "

Камила концентрира силата си върху дела като грамотността измежду децата, опазването на животните, домашно принуждение и такова, учредено на пола.

Според Чернок не е късно Камила да завоюва по-широко утвърждение. " Тя има невероятната опция да организира диалозите по спорни тематики като расизма, робството, елитарността. "

Все отново съгласно специалиста това е малко евентуално поради обстоятелството, че Камила в никакъв случай не е желала да бъде кралица. " Тя приема обстоятелствата и продължава напред. "

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР