Коронакризата притиска всички, но навсякъде по света има държавна помощ

...
Коронакризата притиска всички, но навсякъде по света има държавна помощ
Коментари Харесай

Познати имена получават коронасубсидии за милиони, за да пазят работни места

Коронакризата притиска всички, само че на всички места по света има държавна помощ за превъзмогването ѝ. Такава има и в България – една от най-популярните ограничения е 60 на 40, само че тя надалеч не е единствена. За опазване на заетостта по време на изключителното състояние и след края му, когато преминахме в изключителна епидемиологична конюнктура, работи постановления – надлежно и.
Справка на в кои работодатели вземат пари и след края на изключителното състояние сподели забавни неща. На 25.09.2020 година " Едоардо Миролио " е получил 1 354 392,85 лева помощ. Огромната сума отива за запазването на работата на 1256 души. Миролио беше едно от имената, извънредно тясно свързани с КТБ, който като най-големия депозант в банката. Той има доста вложения – в " Интерпред " в София, в хотел " Централ " в Сливен, има бизнес с вино у нас.
 Веселин Данев отговори дали коронасубсидиите минават през офшорни компании Веселин Данев отговори дали коронасубсидиите минават през офшорни компании
Публикуваме поискано право на отговор от господин Веселин Данев, изпълнителен шеф на ”Академика Сий Палас ” АД, ”Съни...
Това не е единствената дотация. На 22.10 са платени 1 149 799,45 лв. за запазване на работните места на 1237 души т.е. към този момент има понижение на личния състав с 19 души.
Припомняме, че преди 5 години Миролио катастрофира тежко край Карнобат и в злополуката починаха двете му спътнички. Шофьор е бил различен италианец.
През април месец, откакто стана ясно, че " Лудогорец " взема пари по мярката " 60 на 40 ", само че тогавашният финансов министър футболните клубове да не търсят помощ по тази мярка, първенецът на България по футбол се е трансферирал към други държавни схеми за подкрепяне. За последно клубът взема 177 383,25 лв. поради 121 работни места – също на 22 октомври, 2020 година. И през септември, и през август тази година " Лудогорец " взема държавни пари за запазване на работни места – 184 480,41 лева за 122 души през септември и 204 477,65 лв. на 27 август, за 130 души. От наклонността излиза наяве, че и тук, както при Миролио, не всички работни места биват непокътнати, макар държавната помощ.
На този декор, непретенциозно наподобява коронасубсидията за Българския футболен съюз (БФС). Тя е по Постановление на Министерски съвет 55 – 89 829,31 лв., платена е още на 20 май, 2020 година и е с цел да бъде непокътнати работните места на 87 души.
 Коронасубсидии за офшорки - някогашен арбитър твърди любопитни неща с забавни имена Коронасубсидии за офшорки - някогашен арбитър твърди любопитни неща с забавни имена
Според закона у нас компания, записана в офшорна зона, не може да взе участие директно или индиректно в социална поръчка, само че може да получава...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР