Корнелия Петрова Нинова не може да бъде избирана за трети

...
Корнелия Петрова Нинова не може да бъде избирана за трети
Коментари Харесай

Контролната комисия на БСП: Корнелия Нинова няма право на друг мандат начело на партията


Корнелия Петрова Нинова не може да бъде избирана за трети път отпред на Българска социалистическа партия. Това реши Контролната комисия на партията, оповестиха от пресцентъра й.

Всеки социалист, който е бил или е ръководител на Общински съвет, районен съд, Горско стопанство, ОблС и на Българска социалистическа партия, както и на ОбКК, РКК, ГКК и ОПКК два поредни цялостни мандата, вторият от който към началото на отчетно-изборната акция 2024 година, не може да бъде избиран още веднъж на същата позиция в доклади и избори 2024 година

Това реши на свое съвещание на " Позитано " 20 в условия на разполагаем кворум и в наличието на 18 от 31 членове Общопартийната контролна комисия на Българска социалистическа партия.

В тази връзка, Корнелия Петрова Нинова има изпълнени два поредни цялостни мандата като ръководител на Българска социалистическа партия и не може да бъде избирана още веднъж за ръководител на Българска социалистическа партия. Органът, който ще дава отговор за допускане на претендентите за ръководител на Българска социалистическа партия до присъединяване в директен вътрешнопартиен избор, няма право да допусне до присъединяване в него Корнелия Петрова Нинова. Това реши още комисията с цялостно единогласие, без гласове „ срещу “ или „ въздържал се “.

ОПКК припомня още, че 2 поредни цялостни мандата е императивна норма, при която няма разновидности за различно пояснение и държание. Решението на ОПКК ще бъде изпратено до всички социалисти в страната, като дружно с претекстовете си то е наложително за осъществяване.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР