Корнелия Нинова засипа с критики Румен Радев и служебния му

...
Корнелия Нинова засипа с критики Румен Радев и служебния му
Коментари Харесай

Нинова обвини в корупция Даниела Везиева, заместничка, а после и наследничка на Кирил Петков като министър на икономиката

Корнелия Нинова засипа с рецензии Румен Радев и служебния му кабинет по БТВ. Друг главен „герой“ в нейното изявление бе Даниела Везиева – заместничка, а след това и наследничка на Кирил Петков като министър на стопанската система, уличена също по този начин в плагиатство.

Обект на рецензиите бяха и някогашният шеф на „ Кинтекс ” Александър Михайлов и досегашният началник на борда на военното дружество „ ВМЗ-Сопот “ и правоприемник на поста ѝ Никола Стоянов.

По бТВ Нинова разказа скица, в която се източвали държавни сдружения през частни ползи. В нея взели участие Александър Михайлов, Никола Стоянов и всичко било под протекцията на Даниела Везиева – някогашен министър в служебния кабинет на Радев през 2021г.

„ ВМЗ-Сопот и ръководителят на Съвета на шефовете също има връзки към тази компания. Двете търговски сдружения имат сделка – „ Кинтекс “ да съставлява ВМЗ в Египет. И двете търговски сдружения се отхвърлят от сделката и трансферират отговорността на частната компания, която е благосъстоятелност на някогашен зам.-министър от ГЕРБ – Манолев. Директорът на „ Кинтекс ” е бил в частната му компания, а сегашният министър на стопанската система му е бил зависещ. Това цялото се протектира от служебния министър на Радев – Даниела Везиева “, изясни Нинова пред бТВ. Тя сподели, че пратила две писма през март на Кирил Петков и предложила да уволни Везиева, тогава член на борда на БДЖ, и да махне двамата шефове.

„ Разказвам това, тъй като историята е основна. От първия ден се уволняват фрагменти на Българска социалистическа партия. Това е показателно за държанието на Радев. Служебният кабинет на Радев възвръща модела на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Следващата стъпка на Стоянов е да уволни управленията на ДКК, на ВМЗ, на „ Кинтекс “, акцентира Нинова.

Тя видя проява, персонално отношение и оскърбление от страна на Радев в назначението на министерския пост на Стоянов. „ Отношението към Българска социалистическа партия е показателно. Започва една метла ”, сподели тя. Нинова изясни, че президентът бил част от групата, свалила кабинета „ Петков ”. Потърси държанието му в предпочитание да разрушава партии и в поведенчески комплекси – „ има мъжки комплекс към дамата, която го направи президент ”.

„ Той основава нови партии, използва ги и ги захвърля. Сега се сплоти с Борисов, с цел да падне държавно управление. Това е разрушително ”, съобщи Нинова.

Тя изясни, че имала доверие на Кирил Петков и съобщи подготвеност да се коалират още веднъж с Политическа партия.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР