Корнелия Нинова не успяла да прочете документите по казуса Барселонагейт

...
Корнелия Нинова не успяла да прочете документите по казуса Барселонагейт
Коментари Харесай

Нинова: Радев прави партия на кметовете с която задкулисно ще участва на местните избори

Корнелия Нинова не съумяла да прочете документите по проблема „ Барселонагейт ” в деловодството на Народното събрание. Причината тя и Георги Свиленски да не се доберат до документите, е че преди тях поръчка да ги видят имало от Гроздан Караджов, Владислав Панев, Тошко Йорданов. Това описа водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред Нова нюз.

„ Ние с Георги (Свиленски) не сме видели нищо, с изключение на постановлението, което аз видях. Не успяхме да четем, тъй като сътрудниците ни бяха изпреварили. Хубаво е Борисов да си даде самичък имунитета. Твърди, че е почтен, в случай че е по този начин – да го потвърди в обективен развой. Той твърди, че това (обвинение) е бухалка на основния прокурор. Присъди прокурорът не издава, в случай че Борисов е спокоен за това, че е почтен, прокурорът внася доказателствата, той си афишира отбраната, съдът преценя дали е да или не ”, сподели Нинова.

„ Има текст в закона, съгласно който при пожелан имунитет индивидът би трябвало да си даде имунитета до 5 дни или Народното събрание да задвижи процедурата. Не можем да мълчим и да ставаме участници в тази коалиция на омертата ”, сподели Нинова.

По думите й президентът Румен Радев основава партия, с която подмолно да взе участие на идните локални избори.

Тя отхвърли да разяснява плановете за конституционни промени. Според нея е необходим нов публичен контракт. „ Виждате в какво положение е страната. Имаме потребност от нов публичен диалог и национална цел. Не съм сигурна, че смяната в Конституцията цели това ”, изясни водачът на Българска социалистическа партия.

„ Това, което гледахме и слушахме във Висш съдебен съвет е срам за правото ”, сподели тя и заключи, че „ шест души издигат кандидатурата на Иван Гешев, по-късно внасят искане за оставката му, след това отдръпват това искане. Очевидно това не са хора със лично мнение и не са лично мислещи лица. Целият диалог беше извънредно деградиран ”, изясни тя.

" Да бъде отхвърлен основен прокурор за думите „ политически отпадък ” е пресилено. Ако е по този начин, половината парламент би трябвало да е отхвърлен от работа, ”, съобщи партийният водач. Тя сподели, че е допустимо и законно президентът да върне вероятно решение за оставката на основния прокурор Иван Гешев. Президентът може да реши да изчака решението на Конституционния съд, добави тя.

„ Започнаха да се взимат решения с плаващи болшинства, което е рисково ”, добави Корнелия Нинова във връзка активността в Народното събрание. Запитана за какво е нарекла президента Румен Радев „ татко на хаоса ”, тя заключи, че президентът е основал политическия план „ Продължаваме промяната ”.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР