Корнелия Нинова не прочела предварително декларацията и била ядосана.Снимка: СегаБСП

...
Корнелия Нинова не прочела предварително декларацията и била ядосана.Снимка: СегаБСП
Коментари Харесай

БСП изтри скандален текст за Народния съд от своя позиция

Корнелия Нинова не прочела авансово декларацията и била ядосана.
Снимка: " Сега "

Българска социалистическа партия изтри абсурден текст, извиняващ Народния съд, от своето послание до премиера Бойко Борисов срещу провеждането на Луковмарш, заяви Дир бг. Вчера пресцентърът на левицата популяризира публична позиция, с която попита министър-председателя ще оправдава ли фашизма с разрешаването на националистическото шествие.
В края на обръщението до него обаче фигурираше изречението: " Силите, които се стараят да оправдават фашизма през днешния ден, прикриват обстоятелството, че по решение на Великите сили – Съединени американски щати, Англия и Съюз на съветските социалистически републики, в България, както и във всички страни, подлъгали се да станат спътници на Хитлер, се организират трибунали за съдене на виновниците за замесване на страните на страната на Хитлер. Правят се, че не схващат, че Народният съд от 1945 година е едно належащо и неизбежно военновременно правораздаване ". Няколко часа по-късно обаче последното изречение липсваше.
От централата на Българска социалистическа партия разясниха пред медии, че създателят на текста е изразил " персонално мнение ", което не е мнение на партията. Не стана ясно обаче кой е той. Неофициално обаче социалисти описват, че появяването на въпросния текст е недовиждане. На съвещанието на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия във вторник се взело решение да се напише остра позиция против провеждането на Луковмарш. Задачата била сложена на зам.-председателя на партията и на Народното събрание Валери Жаблянов. Лидерът Корнелия Нинова, която нормално четяла такива текстове преди да бъдат оповестени, я нямало и по този начин този видял бял свят. След случилото се Нинова била доста ядосана, заяви " Клуб Z ".
Само преди две седмици Жаблянов отхвърли да уважи жертвите на комунизма с поисканата в Народното събрание минута безмълвие.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР