Корнелия Нинова може да почерпи, защото отстрани много фино Мая

...
Корнелия Нинова може да почерпи, защото отстрани много фино Мая
Коментари Харесай

Нинова се бетонирала като лидер на БСП, политическата кариера на Манолова свърши

Корнелия Нинова може да почерпи, тъй като в профил доста тънко Мая Манолова като възможен съперник за претендент за ръководител на Българска социалистическа партия следващата година. Това съобщи пред Българска национална телевизия журналистът Кристина Кръстева във връзка резултатите от локалните избори.

След цялото говорене на Манолова, че тя не е нито лява, нито дясна, тя загуби политическия си образ и към този момент не може да се кандидатира за ръководител , безапелационна бе тя.

Най-големият триумф на Корнелия Нинова в персонален проект е, че се бетонира като водач на Българска социалистическа партия, съгласи се и журналистът Валерия Велева.

Според нея настояванията за оставка на Нинова са безпочвени, защото тя няма конкуренция в партията и след неправилния ход на Манолова няма друга фигура, която да излезе напред като нейна опция.
 Мая Манолова загатна за своя политическа партия
Мая Манолова загатна за своя политическа партия

Тя предизвести за същинската заплаха - безобразното пазаруване на гласове от ГЕРБ.

Велева изрази мнение, че в случай че някогашният омбудсман направи своя партия, това ще бъде огромна неточност. Това е нейно право, само че българската история е посочила, че правенето на ерзац партии в никакъв случай не води до добър резултат , разясни тя и даде образец с Георги Първанов и АБВ.

Според двете журналистки Манолова може да се подлъже от създалата се зад нея гражданска сила. Те обаче са скептични, че тази разнородна сила може да бъде впрегната по този начин, че да се получи фокусиран политически индивид.

Кръстева бе безапелационна, че Манолова е позволила неточност, кандидатирайки се за локалните избори. Според нея тя е трябвало да изчака президентските, защото към този момент тя няма да може да се кандидатира и за тях.

Политическата кариера на Манолова свърши, предвижда Велева.
 Мая Манолова желае анулиране на избора за кмет на София
Мая Манолова желае анулиране на избора за кмет на София

След като завърши преброяването на гласовете...

Тя обърна внимание и на продължаващия разлом вдясно и размяната на остри реплики сред Съюз на демократичните сили и " Демократична България ".

" В България за десния избор очевидно няма да се схванат - десните гласоподаватели ще бъдат премятани като футболна топка от едното в другото игрище . Обяснявам си го със съкрушените връзки сред водачите и лидероманията ", съобщи Велева.

Относно постигнатия от Движение за права и свободи резултат на изборите тя съобщи, че те са разширили територията си и са се утвърдили като трета политическа мощ в страната. Те са един от стабилизиращите фактори на това ръководство , уверена е Велева.

От своя страна Кръстева уточни, че новата линия за идния политически сезон ще бъде по-категоричната опозиционност на Движение за права и свободи, припомняйки рецензиите на Мустафа Карадайъ към ГЕРБ незабавно след изборите.

Запитани какъв политически сезон чака " Обединените патриоти ", Велева съобщи, че прегръдката им с ГЕРБ се е оказала непечеливш фактор за тях и уточни, че те към този момент би трябвало да мислят за парламентарните избори.

Оттук нататък няма " Обединени патриоти " , заключи тя, а Кръстева я добави, припомняйки думите на премиера Бойко Борисов, че се оглежда за нови сътрудници.
 Нинова вижда Борисов по своя път, само че доста просрочен Обновена
Нинова вижда Борисов по своя път, само че доста просрочен

За разлика от нея обаче министър председателят не стигал докрай
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР