Корнелия Нинова каза, че опитът за убийството на БСП е

...
Корнелия Нинова каза, че опитът за убийството на БСП е
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Опита за самоубийството на БСП продължава

Корнелия Нинова сподели, че опитът за убийството на Българска социалистическа партия е несполучлив, само че опита за самоубийството на Българска социалистическа партия продължава. Това предвижда в ефира на „ Тази събота “ социологът Андрей Райчев.

„ Няма да мине номера на „ остарелия състезател “ – там или партията ще почине, или ще се появят ново потомство политици като Зарков и Пеканов. Те могат да придадат на Българска социалистическа партия някакъв нов взор “, изясни той.

Според социологът Корнелия Нинова има вяра, че водената от нея политика е вярната. Райчев допусна също по този начин, че тя няма до отиде при Бойко Борисов „ да му се кълне във честност “, като евентуално няма да се случи и противоположното. 

„ Откакто изборите са почтени, а те са почтени откогато има машини, социолозите познават резултатите - и преди изборите е ясно какво ще стане, и в деня на изборите всички социолози са точни до някакви стотни. Така че не е мъчно да се допусна, какво ще стане “, сподели още той.

Въпреки всичко социологът призна, че за него има една огромна изненада и това е неналичието на проект „ Б “ в „ Продължаваме промяната “. „ като споделям „ Продължаваме промяната “, нямам поради и „ Демократична България “, тъй като там проект „ Б “ има “, посочи Райчев.

Най-дългосрочно е политическото мислене при Христо Иванов, счита още той. „ Още преди няколко месеца той сподели, че единствената основа за съгласие е постигането на консенсус сред петте съществени партии в Народното събрание. А той може да се търси в правосъдната промяна “, добави социологът.

Андрей Райчев разяснява също по този начин, че най-хубавият вид за страната е да се сформира експертно държавно управление – нещо, което предлага от към три месеца и Христо Иванов. Според него обаче „ Продължаваме промяната “ продължава да „ живее в някакъв празник “ и от партията не осъзнава, че те са една от партиите в Народното събрание.

„ Те би трябвало да запомнят, че на всеки идващ избор ще губят от ден на ден, а те си показват, че ще усилват поддръжката и ще живеят в условия на все по-голям празник. Бутилките с шампанско в партийната им централа обаче ще останат неотворени “, сподели още той.

Според него обаче „ Продължаваме промяната “ не трябва и да се подценяват. Той се надява, че тези млади и амбициозни политици ще се осъзнаят, тъй като са „ умни момчета “. Припомни им също по този начин думите на Иван Костов, който сподели преди изборите, че гласоподава за финален път за „ Продължаваме промяната “. „ Това би трябвало да ги вледени, да ги накара да се осъзнаят, акцентира Райчев.

Вижте какво още сподели той за възможната тройна коалиция сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР