Корнелия Хютер направи блестящо каране в последния старт за сезона

...
Корнелия Хютер направи блестящо каране в последния старт за сезона
Коментари Харесай

Хютер измъкна Малкия кристален глобус в спускането с триумф в последния старт за сезона

Корнелия Хютер направи ослепително каране в последния старт за сезона в Световната купа по ски-алпийски дисциплини за дами. Австрийката победи в спускането на родна земя в Заалбах и ликува с Малкия бистър глобус в дисциплината, откакто изпревари Лара Гут-Бехрами от Швейцария.


Хютер започва надпреварата на 72 точки разлика от първото място, само че съкруши конкуренцията с време 1:45.08 сек. Тя остави на 17 стотни зад себе си на второто място Илка Щухец от Словения и представителката на Италия Никол Делаго, която се качи трета на почетната стълбичка. Гут-Бехрами загуби водачеството в последното втурване - преднина от 19 точки пред София Годжа от Италия, която не взе участие в Заалбах, откакто приключи едвам 17-а от 20 минали трасето скиорки. Единствената, която не финишира, бе Виктория Оливие от Австрия.

В топ 10 влязоха още австрийките Кристина Агер, Щефани Вениер и Мирям Пухнер, швейцарката Мишел Гизин, германката Кира Вайдле, италианката Федерика Бриньоне и австрийката Ариана Редлер.

В последна сметка, Гут-Бехрами не съумя да прибави четвърти Кристален глобус към сбирката си през сезона, откакто победи в генералното, Супер-Г и гигантския слалом. Микаела Шифрин завоюва Малкия бистър глобус в слалома. За Хютер това пък е първи Малък бистър глобус в кариерата. Тя остана трета в битката за супергигантския слалом и общо пета в генералното нареждане. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР