Коригиране на кармата Веднага бързам да ви предупредя, че реална

...
Коригиране на кармата Веднага бързам да ви предупредя, че реална
Коментари Харесай

Коригирането на кармата означава промяна на отношенията с хората ~ Андрей ЛЕВШИНОВ

Коригиране на кармата

Веднага бързам да ви предупредя, че действителна промяна на карма може да настъпи единствено при положение, че връзките ви с хората се трансформират НА ИСКРЕНА ВЪТРЕШНА ДУХОВНА ОСНОВА. Невъзможно е да измененията отношението си към човек, към който продължавате да изпитвате внезапна неприязън или който ненавиждате с привидна или ледена учтивост.

Какво съставлява откровената смяна на отношението към хората? Това значи човек откровено, с неподправена наслада, с позитивни страсти и с мотивация на всяко от седемте енергийни равнища да промени структурата на своята карма, да я приведе в програмирания тип, който за всеки човек е самостоятелен и подхожда на неговата същина. Желаейки това вътрешно, човек трансформира своето отношение, отработвайки всичките седем проекта на кармичните си структури.

Нека разгледаме най-простия и публикуван образец:

* Никой не желае да боледува. Всички мечтаят да имат здраво здраве и да не усещат физическата болежка, съпътстваща заболяванията. Но някой продължава да води „ затънал “ метод на живот, да пуши, да пие и да страда от следствията на своите дейности, т.е. - да боледува. Той желае да бъде здрав, само че не желае самичък да направи нищо, с цел да реализира това (не желае да се променя). А различен всяка заран прави гимнастика, извършва извършения, даже това да бъдат упражненията, разказани в някоя от моите книги, а резултатите са същите - продължава да боледува и не наподобява доста по-здрав от своя „ залежал се “ другар. Защо?

Отговорът е елементарен - тъй като се стреми към своето здраве единствено с мозъка си. Той схваща, че може да избегне проблемите, които го разболяват; знае какво би трябвало да прави и извършва всички наставления... само че принудително. Оздравителните процедури, изпълнени без вътрешна наслада, не носят здраве. На тялото е нужна вашата откровеност.

* Млада госпожица страда от прекалено тегло. Тя взима моята книга „ Отслабни “ и стартира ежедневно да извършва упражненията. Всичко й коства огромни старания, гимнастиката провокира тягостни усеща, а в главата й се върти единствено една мрачна мисъл: „ Все едно, няма да ми помогне. “ Минава известно време и, заставайки на кантара, момичето унило установи: „ Ето, няма никакъв резултат. Така си знаех... “

В нищо и на никое място няма да постигнете резултат, в случай че се стремите към него единствено с мозъка си. Целият път (работата по постигането на резултата) би трябвало да се върви на фона на вътрешна наслада – единствено тогава триумфът ви е обезпечен. 

Девойката прави своята работа на фона на образувана негативна доминанта, без диря от каквато и да било наслада или даже от наслаждение, без диря от вяра за триумф.

Същото може да стане, в случай че без откровена наслада се стремите да измененията своите връзки с хората. Защо връзките с хората съставляват промяна на карма? Защото целият ви живот се гради според от вашите връзки към хората. А към хората се отнасяте по този начин, както се отнасяте към себе си. Това може да бъде потвърдено с няколко образеца:

* Игнат Дементиевич постоянно се стреми да угоди на всички. Въпреки че е на петдесет години, с него са на „ ти “ даже младите експерти. Секретарката е свикала да му подвиква, сътрудниците му го изпращат за закуски, а заслуженото от него покачване към този момент го заобикаля второ десетилетие...

Проблемът на Игнат е, че се опасява от самия себе си. Отношението, което има към себе си, поражда аналогично отношение и към другите хора. Той се опасява от тях. В резултат на тези взаимоотношения с хората Игнат цялостен живот заема ситуацията на зависещ.

* Георги С. се опасява от дамите. Поради личното си възприятие за малоценност той се дами късно, а връзките със брачната половинка му (особено интимните) са същинска злополука. За да компенсира този минус, Георги пренасочва цялата си интензивност в работата. Той е непоколебим и могъщ началник, подчинените треперят от погледа му, беседва с тях внезапно, от време на време даже оскърбително...

Проблемът на Георги е, че той се счита за несретник и няма нужното почитание към себе си. Отнася се и към близките без почитание, тъй като то му липсва.

* Василий 3. се интересува от дами, които са доста по-възрастни от него. С връстничките си се усеща неловко и дискомфортно. В края на краищата, той се дами за партньорка, която е с 10 години по-възрастна от него. Няколко години те живеят в обич и единодушие, след което бракът стартира да му дотяга. Когато той е на четиридесет, жена му към този момент е на петдесет...

Под въздействие на едиповия комплекс, образуван още в ранното му детство, Василий се отнася към себе си като към дете. Необходима му е жена-майка, каквато намира, в края на краищата.

* Светлана от самото начало е недоволна от всичко. Независимо с кой приказва, тя има чувството, че всички живеят по-добре от нея. Има двустайно жилище, в което живее с мъжа и с щерка си. Веднъж говорила със своя съседка, която има тристайно жилище, и даже се разболяла по-късно. Светлана постоянно желае да има същото, което имат нейните приятелки. А щом един път реши да желае нещо, по през целия ден досажда за това на мъжа си.

Когато човек непрекъснато завижда на другите, той се отхвърля да работи върху себе си. В бъдеще завистливата Светлана е обречена освен на заболявания, само че и на всевъзможни несгоди.

Коригирането на кармата ще настъпи едвам тогава, когато измененията своето отношение към хората. А отношението към хората ще се промени единствено при положение, че измененията отношението към себе си, т.е., когато вътрешно се измененията. 

Вътрешната смяна на индивида, изменението на структурата на неговата карма настава само вследствие на работа върху себе си, а не по някакъв различен метод. Всеки съвет по отношение на коригирането на връзките сред хората, даден даже от най-опитния психолог, ще се окаже неплатежоспособен без практическа работа върху себе си.

Затова няма смисъл да употребявате който и да е съвет от тази книга, с цел да измененията живота и ориста си (карма) към по-добро. Започнете да работите на процедура. Работете ежедневно и с наслада. Започнете тренировки с физическата част на карма, по-късно пристъпете към словесната част на карма и резултатите, които можете да постигнете, ще ви се сторят фантастични.

Избрано от: „ Излекувай съдбата си “, Андрей Левшинов, изд. „ Анхира “, 2007 г. 
Снимка: DALL-E

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР