Коригираме цената на синьото гориво за месец октомври. Тя вече

...
Коригираме цената на синьото гориво за месец октомври. Тя вече
Коментари Харесай

Енергийният министър съобщи цената на газа за октомври

Коригираме цената на синьото гориво за месец октомври. Тя към този момент е 233 лв.. Това разгласи енергийният министър Росен Христов пред

Намалението на цената е 35% по отношение на месец септември, стана ясно от думите му.

„ Търговски количества газ стартират да текат през интерконектора ”, изясни Христов преди церемонията по формалното разкриване на газовата връзка с Гърция.

„ Как въздейства това? Видяхте в октомврийските цени на газа, които „ Булгаргаз ” предложи. Два фактора въздействат върху цената – единият е стартирането на интерконектора, а вторият – конкурентни процедури, които са почнали ”, съобщи Христов.

Към тези процедури имало сериозен интерес от международни снабдители на полутечен газ.

„ Доказахме, че когато има народен интерес институциите работят ”, сподели Христов.

В момента са оповестени няколко процедури за закупуване на огромни количества газ.

„ Опитваме се да обединим потребностите на района, т.е. - да увеличим още размерите, тъй че да имаме мощна преговорна позиция с доставчиците. В момента индикациите са, че това работи ”, сподели Христов.

„ Разработваме нова скица за обезщетения, тъй че за крайния консуматор цената на газ, ток и парно да е почти една и съща стойност за отоплението на несъмнено жилище. Не хората всяка година да влагат – един път в климатици, другата година да минават на газ ”, добави още той.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР