Кори Гоф през тази година направи големия си пробив на

...
Кори Гоф през тази година направи големия си пробив на
Коментари Харесай

В американски сблъсък: Гоф разгроми финалистката от 2017-та и е на 1/8-финал в Ню Йорк!

Кори Гоф през тази година направи огромния си пробив на най-високо равнище и доближи мача за купата на Ролан Гарос, където преклони глава против международната номер едно Ига Швьонтек. 18-годишната американка от много време бива посочена за наследничка на сестрите Уилямс, а какво по-добро място от US Open за тийнеджърката да поеме щафетата от легендите на спорта, като тя не стопира да впечатлява с изявите си в Ню Йорк и през днешния ден взе скалпа на сънародничката си Мадисън, която игра край във Flushing Meadows през 2017-та година и в миналото имаше сходни прогнози за нейното бъдеще. Световната номер 12 изигра един от най-хубавите си конфликти в последния месец, като нямаше усложнения с това да завоюва за 75 минути на корта след 6:2 6:3, класирайки към етапа на осминафиналите, където я чака ветеранката Шуай Жанг.

Бившата подгласничка от конкуренцията прилагаше спомагателна експанзия в ударите си на старта, с което изненада младата си сънародничка и потегли по желан метод с пробив. Коко обаче бързо откри противопоставяне против стила на съперничката си и пристъпи няколко метра по-назад от нормалното, с цел да се трансформира в " стена " на главната линия, с което грешките се множаха безспирно от страната на Кийс и тийнеджърката не просто заличи пасива си, а даже поведе на собствен ред с 4:1. Гоф повиши още повече увереността си след избавен брейкбол и доразви безупречното си показване, като си послужи чудесно с уменията си във фаза офанзива, с цел да запише откриващия сет на сметката си още при сервис на 27-годишната американка.

Във втората част се сътвори усещането, че международната номер 20 има още какво да покаже от себе си в мача, но неспособността ѝ да печели дългите замени натежа прекалено много в идните минути, когато 18-годишната състезателка още веднъж взех връх над сънародничката си и осъществя пробив за 4:1. Финалистката от 2017-та с честа разновидност в ударите си съумя да унищожи ритъма на представителката на идващото потомство и редуцира пасива си, обаче Гоф незабавно повиши оборотите, като смени игровия си проект и стартира да натрупа неистово уинъри на сметката си, с цел да се поздрави с рибрейк, а с това и с крайния триумф в срещата.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР