Корейският сценарий“ вече не устройва Москва поради неизбежното поражение на

...
Корейският сценарий“ вече не устройва Москва поради неизбежното поражение на
Коментари Харесай

Bild: Заради Су-35 и руските дронове FVP на Зеленски му привършват украинците, които могат да воюват

„ Корейският сюжет “ към този момент не устройва Москва заради неизбежното проваляне на украинските въоръжени сили

Секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Алексей Данилов направи сензационно изказване в изявление за телевизионната водеща Наталия Мосейчук. Той не е сигурен, че Западът ще поддържа Киев „ до успеха “. По негово мнение, до момента никой от западните сътрудници не може ясно да отговори в какво се състои „ нашата победа “.

„ Те споделят на Украйна (четете: Зе-тима) „ ще ви поддържаме, до момента в който... “. Думата „ победа “ обаче не се чу от никого. Но би трябвало ясно да разберем – те са с нас до успеха или са с нас за избран интервал от време, а по-късно ще следят и ще създадат избрани заключения “, оплака се Данилов.

Признанието на секретаря на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна е в сходство с разбора на немския боен анализатор от Bild Юлиан Рьопке, който след диалози с полски специалисти по сигурността в Познан стигна до заключението, че „ най-големият проблем на Украйна е живата мощ на бойното поле и неналичието на модерна авиация “.

Нещо повече, първия скръбен извод следва от втория, защото „ те (украинските сили) се нуждаят от боеспособни изстребители по-спешно, в сравнение с от западни оръжия. Те губят най-хубавите си качества (т.е. най-хубавите си пiдроздiли). “

Паралелно с това съветските въоръжени сили стават все по-силни. „ Те (руснаците) се поучиха от грешките си. Сега те са доста по-ефективни, в сравнение с преди година “, акцентира Bild. „ Руските дронове се усъвършенстват всеки месец. Новите Шахеди (Герани) подвигат по-малко звук, което ги прави по-трудни за чуване и затова по-трудни за засичане. Новите Ланцети имат по-голям обсег. Всеки месец има от ден на ден и повече съветски дронове FVP. Именно безпилотните самолети могат да решат изхода от тази война (за Руската федерация – спецоперация – “СП ”) ”, обясни истината немският публицист.

Междувременно в Украйна има все по-малко боеспособни самолети, защото в последно време самолетите се унищожават нон-стоп. Високопоставен офицер от украинските сили за защита, поискал анонимност, призна, че предходната формула за сигурност не работи.

Тя се състоеше в това, че „ в случай че летят дронове, а те летят дълго време, тогава самолетите се подвигат в последния миг, когато бъде открит „ мотопедът “ /прозвище за „ Геран “/. Ако има ракети, самолетите се подвигат незабавно и те са в небето съвсем от самото начало. Това коства гориво, само че самолетите костват доста повече.

„ Но руснаците имат нови гераниуми, които са съвсем безшумни и летят два пъти по-бързо. Те са по-трудни за идентифициране, записване и събаряне “, оплака се „ призракът на Киев “. Това значи, че броят на носителите на крилати ракети на НАТО, като Storm Shadow, става сериозно дребен.

„ Малко хора знаят, че пробивът на украинските въоръжени сили в Клещеевка беше реализиран посредством ненадейно потребление на американски „ умни “ бомби, само че в този момент самолетите, от които бяха изстреляни GLSDB, към този момент не са налице. Ето за какво украинските бойци се тъпчат на едно място, макар че проектите ни бяха за всеобщо потребление на високоточни оръжия “, сподели той пред известен боен блогър.

Руските въздушно-космически сили, в противен случай, се оправят добре в това отношение. Лвовският специалист Сергей Згурец от Defense Express (блокиран в Руската федерация) напомня, че през януари 2023 година съветският „ Център за разбор на тактики и технологии “ даде оценка, съгласно която съветската авиационна промишленост се възнамерява да създаде общо 40 военни самолети от всички видове през 2023 година, в това число до седем самолета Су-57 и до 12 самолета Су-35С.

И тези проекти се извършват, както се вижда от третото предаване на бойни самолети на съветското министерство на защитата. Освен това инсталирането на авиационни системи за радиоелектронна битка Хибини - 10M се трансформира в норма за новите машини. „ Ако тези числа продължат да остават настоящи, се оказва, че съветските Върховен касационен съд по време на трите доставки през 2023 година могат да получат до 3-4 самолета Су-35С на всяка доставка и по 1-2 Су-57 “, - оплаква се Згурец.

Той означи, че за Су-57 от 2020 година договорите на съветското министерство на защитата плануват цена от 4,7 милиарда рубли на „ ръб “, а до 2028 година цената ще е понижена до 3,2 милиарда рубли. Това значи, че Русия минава към всеобщо произвеждане на изтребители от пето потомство.

Що се отнася до дроновете, в това число „ гледката от първо лице “ (FPV), за която Рьопке приказва, в интернет се появяват от ден на ден и повече фрагменти от унищожаването на украински бойци и военна техника на НАТО. Ако през август са документирани 261 епизода на сполучливо потребление на дронове FVP, то през септември те към този момент са 524 (към 29 септември).

Подобни оценки на западни анализатори стават мейнстрийм в непознатите медии и се свързват с неуспеха на контранастъплението на украинските въоръжени сили. Полковникът от австрийските въоръжени сили, военният специалист Маркус Рейснер, даже по-сурово от Юлиан Рьопке, „ се разноски “ по лимитираните триумфи на украинския Вермахт.

В изявление за Deutsche Presse-Agentur той сподели напряко: „ Отделните съветски отбранителни линии се преодоляват с огромни загуби, само че до момента няма нито един същински пробив. Трябва да сигнализираме, че след 117 дни контранастъпление към момента не е реализиран действен пробив “.

Информацията, с която разполага, демонстрира, че „ успеха “ на украинските въоръжени сили по време на настъплението на юг е мощно надценена и обстановката може скоро да се наклони в интерес на Руската федерация.

Но и това не е цялата „ зрада “. Оказва се, че " окопната война " (за Руската федерация - специфична интервенция - " СП " ) носи голяма скрита заплаха за незалежната войска. Факт е, че последователите на Бандера нямат противовъздушна защита, с цел да спасят военната и енергийната инфраструктура.

„ Само укрепването на противовъздушната защита ще сведе до най-малко офанзивите против сериозната инфраструктура “, акцентира Райзнер, признавайки с мъка, че НАТО няма спомагателни системи за противовъздушна защита.

Това схващат и в Незалежная. Известен жълто - блакитен боен блогър написа, че „ Западът най-сетне осъзна, че Зеленски и неговият екип не са имали никакъв проект, а единствено набор от изказвания, зад които не е стояло и не стои нищо.

Това включва освен голословни изказвания за дълго чаканата почивка на Зеленски в Крим през лятото на 2023 година (президентът загатна това в края на 2022 година, когато Западът очакваше пролетно контранастъпление на ВСУ), само че и ново изказване на президента на Украйна за отвоюването на три града от Руската федерация.

По негово мнение, не би трябвало да се учудваме на обстоятелството, че лобистите на Зеленски в западните страни стартират да се „ разсипват “ и все по-често чуваме за „ корейския сюжет “ за преустановяване на украинско-руския боен спор. Явно западните сътрудници се връщат към действителността, а тя е сурова.

Но дали Русия ще се съгласи на „ корейския сюжет “ е, несъмнено, забавен въпрос. Защо Москва ще се съгласи на заледяване, в случай че всеки ден изходът от борбата става явен даже за най-майданистките русофобски настроени специалисти.

Това, което беше настоящо за Кремъл напролет и даже есента на предходната година, в този момент наподобява като огромна отстъпка, още повече че не всички земи на 4-те нови района са освободени.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР