Корейска делегация посети ВТУ Св.Св.Кирил и Методий“ като по време

...
Корейска делегация посети ВТУ Св.Св.Кирил и Методий“ като по време
Коментари Харесай

Договарят създаване на магистърска програма по таекуондо във ВТУ

Корейска делегация посети ВТУ „ Св.Св.Кирил и Методий “ като по време на визитата бе контрактувано основаването на взаимна магистърска стратегия по таекуондо. Делегацията бе водена от посланика на Корея у нас Н. Пр. господин Шин Бунам, съпроводен от доктор О Хьон-Док, президент на Световната федерация по таекуондо Кукиуон и Парк Су Нам, почетен ръководител на европейската таекуондо федерация.. Гостите се срещнаха с ректора проф. доктор Христо Бонджолов, както и с преподаватели от Филологическия факултет.

Дискутирано бе проучването на корейския език във ВТУ, усилването на двустранното съдействие както в академичната, по този начин и в районната и в бизнес сферата. Обсъдени бяха опциите за основаване на взаимна магистърска стратегия по таекуондо и разкриване на Корейски учебен и културно-информационен център във ВУЗ-а.

„ Нашият университет има опит в построяването на магистърски стратегии в региона на спорта, тъй че да създадем изпитание и да сложим нещата в една академична среда. Сигурен съм, че ще успеем “, сподели проф. Хр. Бонджолов.

„ Това е университет с огромна история, в който се учи корейски език. Ако се учи и таекуондо, ще имаме съвършена връзка с Корея. Нашата цел е да обединим другите страни по целия свят, по тази причина сме във Велико Търново, в България и най-много във Великотърновския университет.

„ Обучението по корейски език във ВТУ стартира през 2012-2013 година с факултативна форма като 12 курсисти са издържали сполучливо изпита по корейски език и са получили документи.

Следващата година се открива бакалавърска стратегия с проучване на корейския език като втори непознат в границите на компетентност „ Приложна филология ”. В момента в първи курс „ Приложна филология с британски език и втори непознат корейски език с осведомителни технологии “ се образоват трима студенти, а в „ Приложна филология с два непознати езика “– шестима студенти. В четвърти курс „ Приложна филология с втори непознат корейски език “ студентите са седем “, осведомиха от висшето образователно заведение.

През 2012 година е подписан контракт за двустранно съдействие сред ВТУ и Университета Мокуон в Деджон, Република Корея, който планува продан на студенти и преподаватели, присъединяване в интернационалните прояви и взаимни планове.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР