Кореспонденти на украинските медии съобщават, че звуците от експлозиите са

...
Кореспонденти на украинските медии съобщават, че звуците от експлозиите са
Коментари Харесай

Русия удари различни области на Украйна

Кореспонденти на украинските медии оповестяват, че звуците от детонациите са били чути в Кривой Рих, Полтава, Кировоградска и Харковска област, както и в Киев.
В украинската столица работи система за противовъздушна защита, а жителите се приканват да не напущат убежищата.
По данни на " Укриненерго " са наранени няколко енергийни обекта в източните, западните и южните региони на Украйна. Поради тази причина в някои региони са регистрирани спирания на електрозахранването, оповестиха от енергийния бранш.
За да се сведе до най-малко рискът от съществени последствия, в районите се вкарват спешни прекъсвания.
В ранните часове на деня бе обявено за удари по Харковска област, в това число по град Харков. Ръководителят на Харковската регионална военна администрация Олег Синегубов съобщи, че в района са регистрирани 10 детонации. Според него гърмежите са засегнали сериозна инфраструктура и в няколко региона има спиране на електрозахранването.
В ранните часове въздушна паника над Украйна бе оповестена точно за Харков, Запорожие и източните региони на Украйна. После въздушната трегове бе анулирана, само че към 9 часа още веднъж картата на УКрайна светна в алено.
Съобщи се и за няколко съветски тежки бомбардировача във въздуха, само че в тъмната част на денонощието не бяха засечени изстрелвания на ракети.
Към 9 часа локално време започнаха да дойдат известия за бомбардировките.
Пет бомбардировача на вражеската стратегическа авиация са изстреляли ракети, а други пет се приготвят за изстрелване, написа военният сътрудник Андрей Цаплиенко.
Около 8:30 ч. съветските военни изстрелват крилати ракети от стратегически бомбардировачи Ту-95, оповестиха военновъздушните сили на ВСУ.
Руснаците изстрелват " Калибър " от морски носители, съобщи ръководителят на Одеската регионална държавна администрация Юрий Крук.
Ръководителят на държавната администрация на Николаевска област Виталий Ким написа, че чакат до 20 ракети. В Николаевски и Одеска област работи противовъздушната система за защита.
Украинските сили за противовъздушна защита са свалили пет от седемте безпилотни летателни апарата " Шахед " тази нощ, заяви представителят на военновъздушните сили на Украйна Юрий Игнат. Безпилотните летателни апарати са били изстреляни откъм Азовско море.
Украинските военновъздушни сили декларират и че през нощта съветските сили са изстреляли до 35 ракети от вид, който не могат да бъдат унищожени във въздуха със средства за противовъздушна защита. За обстрела тази заран на този стадий няма информация от какъв тип е.
До момента е открито, че съветските сили подхващат масирани въздушни офанзиви против Украйна при всяко уведомление за нови оръжейни доставки от Запада за Киев, както и в миг, когато украинският президент Володимир Зеленски е на посещаване в чужбина. От през вчерашния ден украинският водач е в Брюксел, с цел да изиска от европейските водачи още оръжия и по-специално изтребители и ракети с дълъг обхват.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР