„Коренът на проблема е голямата резистентност на българското население да

...
„Коренът на проблема е голямата резистентност на българското население да
Коментари Харесай

Д-р Николай Брънзалов, БЛС: Населението ни не иска да се ваксинира срещу Covid-19

„ Коренът на казуса е огромната устойчивост на българското население да се имунизира против Covid-19 “. Това съобщи пред доктор Николай Брънзалов, заместник-председател на Българския лекарски съюз и общопрактикуващ доктор.

„ Има и обезверение, и боязън, само че се появиха в общественото пространство и доста спорни мнение, включително и на мои сътрудници, което докара до срив на доверието във имунизацията, а някои и до ден сегашен настояват, че няма пандемия в света, а всичко минава като едно грипче. Това е доста пикантно, само че не дава отговор на здравната просвета. Второ - ограничаващите ограничения пораждат в обществото яд към тях. Медицинската просвета повелява да се употребява единственото оръжие, което имаме в този момент – ваксина “, съобщи той.

Според него страните с висока степен на имунизационно покритие на популацията към този момент се връщат към нормалността.

По думите на лекаря Covid епидемията, в разгара на четвърта вълна, би трябвало да бъде приоритет за властта и медиите в страната. Той акцентира, че няма разяснителна акция в медиите, с цел да се осведомят хората за изгодите от имунизацията против Covid-19.

Д-р Николай Брънзалов разяснява издаването на подправени имунизационни документи, като дефинира това като престъпен акт, за който способените органи би трябвало да си влязат във функционалностите - да проверяват и да има правосъдни санкции.

„ Става въпрос за доста съществени последици, до които това може да докара, в случай че стане всеобщо... Заблуждаваме обществото за неговото здраве. Заблуждаваме всички страни за разпространяването на вируса в България. Документът не е здраве “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР