Корелите са феноменални птици и може би представляват най-популярната птица

...
Корелите са феноменални птици и може би представляват най-популярната птица
Коментари Харесай

Пет любопитни факта за корелата

Корелите са феноменални птици и може би съставляват най-популярната птица измежду ветеринарните експерти. Защо тези дребни пернати са толкоз възлюбени? Може би тези пет любопитни обстоятелството за корелата ще ви убедят по отношение на позитивните им качества.

1. Корелите са страхотни първи домашни любимци.

Без подозрение дребния тип папагал е изключително целесъобразен за нови фамилии, изключително тези с малчугани в начално учебно заведение или по-възрастни. Да, те са чудесни домашни любимци за деца. Птичетата имат съвършената конструкция - задоволително огромни, с цел да бъдат постоянни в ръцете на дете (въпреки че екстра наблюдаване от ваша страна няма да пристигна зле), само че не толкоз огромни, че да ви откажат. Видът е обществен, обича да прекарва времето си със своите пернати или двукраки другари – а за какво не и с четириноги? Корелата ясно разграничава своите притежатели и дава отговор на техния позив. Със своите ниски искания тези птици са относително лесни за обгрижване – идеални за семейства, които за пръв път се срещат с отговорността да се грижиш за домакински любим.

2. Корелите са интелигентни, могат да се научат да приказват и вършат трикове.

В интернет пространството ще намерите стотици видеоклипове, показващи танцуващи, пеещи и игриви корели. Хората безспорно се любуват на шоу, изключително когато основната роля на шут е пернато. Корелите, въпреки това, няма да откажат да показват изумително осъществяване против солидна премия. Колкото по-положително стимулирате мечтаното държание, толкоз повече то ще бъде експресирано.

3. Корелите са относително дълголетни

Много хора считат, че единствено огромните пернати могат да живеят дълго, само че с подобаващите грижи – тук включваме вярно хранене на папагал и превантивна здравна помощ. Дребните папагалчета могат да изкарат до 20 и повече години. Най-старата докладвана корела е достигнала възраст от съвсем 30 години. Дълголетието на тези птици ги прави привлекателни за хора, които желаят дълготраен домакински любим, с който могат да изградят дълбока връзка и да участва като непрекъснат член на фамилията.

4. Корелите идват в гама от шарки и цветове.

Обикновено у хората против думата корела участва асоциацията за типичния сиво-бял малък папагал с жълта глава и оранжеви бузи. Въпреки че въпросните шарки сигурно са най-често срещаният вид в дивата природа, тези атрактивни птици в действителност могат да имат доста разнообразни цветове. Това се дължи на генетични разновидности у в началото неособено пъстрия див вид. Разнообразието от цветове не се отнася единствено за оперението им, само че и за пигментацията на очите и кожата. Например някои корели имат червени очи, до момента в който други са тъмни. Кожата на краката, въпреки това, може да е сиво или розово оцветена.

5. Корелите имат потребност от ветеринарна профилактика

Като всеки домакински любим, и тези животни изискват регулярни контролни прегледи при ветеринаря. С възрастта те става уязвими на поредност болести при птиците, както всички нас. Човешките болести бъбречна непълнота, атеросклероза и артрит не са непознати и на корелата. Много от тези положения могат да бъдат предотвратени или най-малко лекувани, когато бъдат уловени рано с диагностични проби, като кръвен разбор и рентгенови фотоси. За страдание прекалено много притежатели чакат появяването на сериозен признак, с цел да заведат домашните си любимци при ветеринар – а тогава към този момент е прекомерно късно.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР