Корбин нарече финансовия сектор спекуланти и комарджии, които разбиха нашата

...
Корбин нарече финансовия сектор спекуланти и комарджии, които разбиха нашата
Коментари Харесай

Бизнесът е разтревожен от възможността Корбин да е британски премиер

Корбин назова финансовия бранш " спекуланти и комарджии, които разрушиха нашата стопанска система "

Още по тематиката
Мишел Барние отхвърля концепцията, че Лондонското сити може да получи особено отнасяне след Brexit

Главният договарящ за излизането на Англия от Европейски Съюз е на посещаване в София
19 дек 2017
Европейският съвет: Brexit договарянията не престават, промяната в еврозоната се отсрочва

Полша и квотното систематизиране на мигрантите бяха други разделящи тематики
16 дек 2017 Някои вложители към този момент са преместили милиони отвън Обединеното кралство. Инвеститори и бизнес водачи са обезпокоени от опцията за държавно управление на лейбъристите на Джеръми Корбин във Англия, което да анулира десетилетия на икономическа ортодоксалност. Мнозина в Лондонското сити се приготвят за вероятността от предварителни избори, които биха могли да доведат до завой от досегашните политики, написа Financial Times.

Наскоро от Morgan Stanley предвидиха, че ръководство на Корбин може да аргументи вреди на фондовите пазари и на паунда. От Goldman Sachs пък разясниха, че победа за лейбъристкия водач ще трансформира Англия в " Куба без слънцето ". В отговор Корбин назова финансовия бранш " спекуланти и комарджии, които разрушиха нашата стопанска система ". И предизвести световните банки, които оперират отвън Лондонското сити, че той ще бъде опасност за техния бизнес, в случай че стане министър председател.

Лейбъристкият манифест дава обещание спомагателни публични разноски от 48 милиарда паунда годишно, отчасти финансирани от 19 милиарда паунда под формата на спомагателен корпоративен налог и по-висок налог върху приходите за тези, които печелят най-вече.

Brexit като " дребен проблем "

Много вложители видяха Корбин след последните избори, когато лейбъристите лишиха Тереза Мей от парламентарно болшинство. Оттогава някои са преместили вложения за стотици милиони английски паунда отвън Обединеното кралство. " Възходът на Корбин не ме успокоява. Ще бъде опустошително, в случай че стигне до властта. Чувам се с вложители, които споделят, че не желаят да влагат в страната не поради Brexit, а поради Корбин ", твърди Еди Трюъл, частен дялов вложител, който към този момент е преместил активи на стойност 250 млн. паунда от Англия в Швейцария. Мениджър от английски частен дялов фонд го поддържа, допълвайки, че кабинет на Корбин ще направи по този начин, че Brexit да наподобява като " дребен проблем ".

Уилям Джаксън, ръководещ сътрудник в Bridgepoint – частния дялов притежател на Pret A Manger, счита, че по-високите налози могат да изгонят хората с най-високи приходи от страната, намалявайки данъчните приходи и съкращавайки растежа. " Моята нерешителност се дължи на обстоятелството, че Обединеното кралство е мощно подвластно от лимитираната данъчна база. Това прави страната подвластна от оставането на тези хора във Англия и уязвима от резултата, който измененията в данъчните равнища оказват върху общите данъчни постъпление. Историята демонстрира, че има повратна точка, след която предприятията са в застой, а данъчните приходи в реалност спадат ", показва Джаксън.

Постепенна смяна

Не всички във финансовата общественост обаче възприемат държавно управление на Корбин като чак такава опасност. Дийн Търнър, икономист в английския капиталов офис на UBS Wealth Management, счита, че вложителите преувеличават резултата от лейбъристкия водач. И добавя, че негово държавно управление няма да трансформира Англия във " Венецуела за една нощ ". Според него всяка смяна ще бъде постепенна. По думите му доста от предложенията на Корбин, като да вземем за пример ренационализация на железниците, ще бъдат възприети за " естествени " в други европейски страни.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР