Коранът беше изгорен на 3-ти малък протест в Швеция след предупреждение, че оскверняването на свещената книга на исляма носи риск от терор

...
Двама протестиращи изгориха страници, откъснати от Корана пред парламента на
Коментари Харесай

Двама протестиращи изгориха страници, откъснати от Корана пред парламента на Швеция в Стокхолм в понеделник, третата подобна демонстрация през последните седмици и първата откакто министър-председателят на страната предупреди, че демонстрациите, включващи оскверняване на свещената книга на исляма, превръщат Швеция в по-голяма мишена за тероризма.

В понеделник двама мъже - Салван Момика и Салван Наджем - ритаха и тъпчеха Корана преди запалвайки някои страници от книгата, съобщи френската информационна агенция AFP. Момика, християнка-бежанка от Ирак, и Наджем преди това изгориха копие от Корана през юни, докато стояха пред Голямата джамия в Стокхолм в деня на Ейд-ул-Адха, най-важният религиозен празник в мюсюлманския календар.

Момика, който потърси политическо убежище в Швеция преди няколко години, също организира друг протест през юли, на който стъпка Корана и използва иракското знаме, за да избърше обувките си пред посолството на Ирак в шведската столица.

насоки за уебсайта на шведските полицейски власти.

Гневът от протестите кипна в Ирак, където десетки гневни демонстранти на два пъти нахлуха в посолството на Швеция. Правителството в Багдад официално прекъсна дипломатическите връзки с Швеция и няколко други държави с мюсюлманско мнозинство по света привикаха шведски посланици в своите столици, за да подадат официални оплаквания.

КОРЕКЦИЯ Ирак Швеция
Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР