Корабният гигант Maersk съобщи в неделя, че преустановява преминаването на

...
Корабният гигант Maersk съобщи в неделя, че преустановява преминаването на
Коментари Харесай

Maersk спира преминаването на кораби през протока на Червено море за 48 часа

Корабният колос Maersk заяви в неделя, че прекратява прекосяването на кораби през основен проток на Червено море за 48 часа, откакто йеменските бунтовници нападнаха един от неговите търговски кораби.

Контейнеровозът Maersk Hangzhou, плаващ под сингапурски байрак, притежаван и ръководен от Дания, заяви, че е бил ударен от ракета, до момента в който е прекосявал през протока Баб ал Мандаб на път от Сингапур до пристанище Суец в Египет.

Изглеждаше незасегнат при тази офанзива и „ съумя да продължи преноса си на север “, сподели Maersk, една от най-големите корабни компании в света. След това беше нападнат от четири кораба, ръководени от йеменските бунтовници хути, подкрепяни от Иран, които „ откриха огън в предстоящ опит да се качат на кораба “, сподели датската корабна компания.

Американската войска заяви, че хеликоптери на флота са потопили три от корабите, до момента в който четвъртият е избягал. „ В светлината на случая и с цел да се даде време за следствие на детайлностите за случая и спомагателна оценка на обстановката със сигурността – беше решено да се забавят всички преноси през региона за идващите 48 часа “, се споделя в изказване на Maersk.

Хутите неведнъж са атакували плавателни съдове в жизненоважния корабен кулоар в Червено море с удари, които съгласно тях са в поддръжка на палестинците в Газа, където Израел се бори против групировката Хамас. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР