Корабите на първата постоянна морска противоминна група на НАТО SNMG1

...
Корабите на първата постоянна морска противоминна група на НАТО SNMG1
Коментари Харесай

Кораби на НАТО навлязоха в Балтийско море

Корабите на първата непрекъсната морска противоминна група на НАТО SNMG1 навлязоха в Балтийско море и ще вземат участие в учения със прилежащите страни от алианса и страните сътрудници, оповестиха от пресслужбата на щаба на естонските отбранителни сили.
Тази група се състои от 5 кораба. В четвъртък част от корабите SNMG1 влязоха в Балтийско море, а останалите кораби ще дойдат в петък на остарелия терминал за круизни кораби в Талин ", се споделя в изказването.
Основната цел на групата е да показва наличието на съдружниците в района на Балтийско море и да организира взаимни учения с естонските военноморски сили, оповестиха от пресслужбата.
Според Юри Сасик, пълководец на естонските военноморски сили, ученията с естонските морски пехотинци ще стартират през идната седмица. "От естонска страна ще се проведат и взаимни учения за инсталиране и разкриване на мини. Практикуваме военна защита както във въздуха, по този начин и в морето. Това е много публикувана процедура за страните от НАТО ", изясни Сасик.
Първата непрекъсната морска противоминна група на НАТО е една от четирите непрекъснати военноморски групи на алианса, натоварени с интервенции по обезвреждане на мини. Тя е част от силите за бързо реагиране на НАТО и може да дойде бързо на място във всеки район.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР