Кораби на китайската брегова охрана са използвали водни оръдия срещу

...
Кораби на китайската брегова охрана са използвали водни оръдия срещу
Коментари Харесай

Kитайската брегова охрана използва водни оръдия срещу филипински кораби

Кораби на китайската брегова защита са употребявали водни оръдия против филипински кораби, които са доставяли хранителни запаси на бойци, ситуирани в противоречива плитчина в Южнокитайско море, заяви филипинското държавно управление, съобщи Българска телеграфна агенция.

Един от филипинските кораби е получил " тежка " щета на мотора, а мачтата на различен транспортен съд е била счупена, откакто е бил ударен от " цялостната мощ на водното оръдие на китайската брегова защита ", се споделя в изказване на Националната оперативна група за Западнофилипинско море. Друг транспортен съд е бил блъснат от транспортен съд на китайската брегова защита, се споделя още в известието. 

Филипинските плавателни съдове са били на път към плитчината Втори Томас, наричана във Филипините плитчина Аюнгин, която се намира на 105 морски благи (195 км) западно от филипинската провинция Палаван и е в изключителната икономическа зона на Филипините. " Осъждаме за следващ път непровокираните дейности на Китай, изразяващи се в насила и рискови маневри против законна и рутинна филипинска ротационна и снабдителна задача на плитчината Аюнгин, които изложиха на риск живота на нашите хора ", съобщи оперативната група. 

Китай, който претендира за съвсем цялото Южнокитайско море, подхваща все по-агресивни дейности в региона през последните години. Той подценява решение на интернационален трибунал от 2016 година, съгласно което няма правна или историческа основа за експанзивните си искания, отбелязва ДПА.

Китайската брегова защита заяви, че през вчерашния ден японски рибарски транспортен съд и няколко патрулни кораба са навлезли във водите към противоречиви острови в Източнокитайско море.

За островите, наречени Дяоюй в Китай и Сенкаку в Япония, претендират и двете страни. Китайската брегова защита съобщи, че е подхванала нужните ограничения в сходство със закона, с цел да прогони японските кораби.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР