Корабът Вера СУ“ ще бъде пуснат на търг, ако застрахователите

...
Корабът Вера СУ“ ще бъде пуснат на търг, ако застрахователите
Коментари Харесай

Алексиев: Пускаме „Вера Су“ на търг, ако застрахователите не платят

„ Корабът „ Вера СУ “ ще бъде пуснат на търг, в случай че застрахователите не платят. Трябва да си покрием разноските “. Това разгласи служебният министър на превоза Христо Алексиев.

Той изясни, че още ималата седмица са пуснати документите за покана до застрахователите и те имат 14 дневен период за отговор. Това се чака да се случи в края на идната седмица.

„ Ако не го създадат ние ще го пуснем на търг за 3 млн.лв “, изясни Алексиев.

На въпрос за какво е толкоз ниска цената, той отговори, че положението на кораба не е положително.

Алексиев съобщи, че по новата стратегия на Европейски Съюз Транспортна съгласуваност са подадени документи за план на кораби за избавителни интервенции. Стойността на плавателните съдове е 12 милиона евро. Той изрази убеденост, че още при започване на идната година може да се пусне плана за един 45 метров транспортен съд и за един 30 метров. Според Алексиев те могат да се употребяват и за образование.

Служебният министър съобщи, че акцията по спасяването на „ Вера Су “ ще залегне в учебниците на бакалаврите и магистрите. Не стана ясно обаче под каква форма. Припомняме, че акцията на служебното държавно управление по задействането на проект за вадене на заседналия транспортен съд се проточи с дни. При сходна обстановка в Дания управляващите реагираха за часове и в границите на едно денонощие съумяха да се оправят със обстановка на затънал товарен транспортен съд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР