Корабът Вера Су беше преместен с помощта на влекачи от

...
Корабът Вера Су беше преместен с помощта на влекачи от
Коментари Харесай

2 млн. лева за спасяването на кораба Вера Су

Корабът " Вера Су " беше изместен благодарение на влекачи от КРЗ " Одесос " до кораборемонтния цех " Терем-Флотски боеприпас " край Белослав. Това съобщи транспортният министър Христо Алексиев пред публицисти във Варна.

Целта е корабът да бъде закърпен и подложен на пристан.

Не можем да си позволим страната да генерира спомагателни разноски, заради което се постанова да бъде закърпен и подложен на пристан. Сега би трябвало да се изпълнят избрани процедури и може би в един миг ще бъде продаден, разяснява Алексиев.

На въпрос дали страната има такова право транспортният министър съобщи, че това е юридически въпрос, само че са подхванати стъпки за изясняването му.

Това, което желая да кажа, е, че разноските по цялата интервенция с кораба, от самото ѝ начало, възлизат на към 2 млн. лева и тези разноски ще бъдат предявени идната седмица към застрахователя. Имаме подготвеност да предявим иск, в случай че тези разноски не бъдат покрити, съобщи Христо Алексиев и добави, че се чака и документално удостоверение на турския корабособственик, че се отхвърля от кораба.

По-рано през днешния ден бяха наградени и участниците в интервенцията по изтеглянето на заседналия край Камен бряг транспортен съд " Вера Су ". Награждаването се състоя в региона на подводницата " Слава ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР