Корабът Царевна, който е блокиран в Мариупол от 21 февруари,

...
Корабът Царевна, който е блокиран в Мариупол от 21 февруари,
Коментари Харесай

Корабът Царевна все още не може да напусне Мариупол

Корабът " Царевна ", който е блокиран в Мариупол от 21 февруари, към момента не може да напусне пристанището поради два потопени крана. В момента на борда има трима българи, измежду които капитанът на кораба, и двама украински моряци. Те обаче не са задоволителни и няма по какъв начин да изведат плавателния съд от врата.

Русия разгласи, че акваторията на пристанище Мариупол е разминирана и обезпечават коридори за евакуиране на блокираните кораби там.

Руските публични управляващи не са открили контакт с посолството на България в Москва. Това, което знаем все още е, че съветската страна е уведомила Световната морска организация, че обезпечават желаните от началото сини коридори, съобщи Теодора Генчовска, министър на външните работи.

От Министерството на външните работи са се свързали с корабоственика на " Царевна ", с цел да обезпечи нужния екипаж за овакантяване на пристанището.

Знаете, че преди време бяха евакуирани 14 моряци, има пет сега. Така че, ще бъде още екипаж, с цел да бъде изведен кораба, добави Теодора Генчовска, министър на външните работи.

Според корабособственика Даниел Стефанов, моряците са създали непълен ремонт на кораба и при първа опция той може да отплава. Необходимо е обаче екипажът да бъде запълнен с още 10 моряци.

Може би идната седмица корабът ще излезе от пристанището, само че главно държим връзка с корабособственика, съобщи Теодора Генчовска, министър на външните работи.

В същото време Украйна твърди, че съветските военни са " разпръснали " стотици мини, които плават във водите край Украйна, България и Турция.

Според прессекретаря на Одеската регионална военна администрация Сергей Братчук - в морската зона на Украйна има сред 400 и 600 мини, които при стихии се откъсват от котвите си. Братчук показва още, че с изказванията си за филантропични коридори Русия си основава " осведомително оправдание ", с цел да упрекна Украйна в основаването на продоволствена рецесия.

По тематиката работи екип на " По света и у нас "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР