Корабът ще постави знамето на Израел на повърхността на Луната

...
Корабът ще постави знамето на Израел на повърхността на Луната
Коментари Харесай

И Израел Изпращат Кораб На Луната! Вижте Видео!

Корабът ще сложи знамето на Израел на повърхността на Луната и ще организира изследвания на магнитното й поле.

Проектът SpaceIL стартира като част от състезанието Гугъл Lunar XPRIZE, който предложи 30 милион $ премия на състезатели, които разработят с малко средства способи за роботизирано изследване на Космоса. Но на 23 януари 2018 година Фондация XPRIZE разгласи, че " никой тим няма да може да направи опит за изстрелване до Луната до крайния период 31 март 2018 година и премията Гугъл Lunar XPRIZE на стойност 30 млн. $ ще бъде анулирана ".

Въпреки това SpaceIL продължи създаването на транспортен съд, който е построен в съдействие с израелската държавна компания Israel Aerospace Industries. До момента са отделени 88,5 милиона $. Голяма част са дарени от родения в ЮАР израелски милиардер Морис Кан.

Това ще е най-малката сонда, която ще кацне на Луната. Тя е с диаметър 2 метра и височина 1,5 метра, масата е единствено 585 кг. Повече от 400 кг е горивото, което ще изгори до кацането на Луната.

Ако задачата приключи сполучливо, Израел ще стане четвъртата страна в света (СССР, Съединени американски щати и Китай), провела " меко кацане " на транспортен съд на повърхността на Луната.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР