Корабът музей „Параход Радецки“ се завърна късно снощи в Козлодуй,

...
Корабът музей „Параход Радецки“ се завърна късно снощи в Козлодуй,
Коментари Харесай

Приключи първият етап от ремонта на кораба „Радецки“

Корабът музей „ Параход Радецки “ се завърна късно нощес в Козлодуй, оповестиха от Националния исторически музей. След като Министерски съвет гласоподава и отпусна средства за планов обзор и ремонт се откри социална поръчка за ремонт.
В края на 2019 година параходът бе проточен до Браила, Румъния, където е осъществена първата част от плановия обзор и ремонт, а точно - външен обзор на изсъхнал док на подводната част за определяне на годността на външната облицовка на корпуса и устройствата в подводната част не кораба. Плавателният съд е минал също през обзор и тествания на структурата, ремонт на корпуса и надстройките, и главен ремонт на двигателните-гребните колеса.
Вече на родна земя, корабът ще остане в пристанището на Козлодуй. Музейните специалисти от НИМ създават идея за възобновяване на непрекъснатата му експозиция, представяща делото на Христо Ботев. Планирано е при започване на месец април 2020 година, корабът музей да отвори порти и да посрещне първите си гости.
В идната фаза на ремонта от публичната поръчка следва обзор и ремонт при нужда на корабните системи, устройства и механизми. Едва по-късно ще може да получи корабно уверение за вътрешно мореплаване от изпълнителната организация „ Морска администрация “ и ще се възобновят плаванията по Дунав, прецизират от музея.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР